מרק ברוקולי מוקרם וטבעוני
בדרך כלל כשאנחנו שומעים את המילה "מוקרם" אנחנו חושבים על מנה עם שמנת או גבינה. הנה גרסה טבעונית למרק מוקרם. את מקום השמנת והגבינות במתכון הזה מגלם בכבוד המיסו.
בבתי הטבע נמכרים ממרחי מיסו אורז מלא ומיסו שעורה. החבילות האיכותיות נמכרות בסביבות ה-25-30 ש"ח והן עדיפות על פני הזולות יותר. או כפי שסבתי נהגה לומר: אתה לא מספיק עשיר בשביל לקנות בזול.
ברוקולי הוא ירק ממשפחת המצליבים. אני זוכר שבביקור בארה"ב ב-1977 הופתעתי לראות אמריקאים אוכלים ירקות כגון ברוקולי וסלרי חיים, כלומר לא מבושלים. היום מרבית הישראלים כבר יודעים שניתן לאכול את הירקות הללו בגרסתם החיה. מה שרבים אינם יודעים זה שניתן לאכול גם את הגזע של הברוקולי. במידה והגזע מאוד סיבי, קיים פתרון פשוט ביותר: עם קולפן או סכין להסיר את המעטפת החיצונית של אותו הגזע. פנים הגזע אכיל לחלוטין. בגזע יש גם ערכים תזונתיים, גם אנרגיה של קרקוע (להבדיל מהפרחים שהם יותר אנרגיה של שמיים, של רוח) החשובה ליצירת איזון, וגם חבל סתם לזרוק משהו טוב ששילמנו עליו.
הפעם נבשל את הברוקולי אך הקפידו גם לאכול ממנו מדי פעם ללא בישול כדי לזכות בערכים תזונתיים שנפגעים בתהליך הבישול.
זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול: 30 דקות
4 מנות
המצרכים:
1 ראש ברוקולי
5 כוסות מים
1 בצל קטן
2 שיני שום
2 כפיות ממרח מיסו-שעורה
1 כוס אורז חום מבושל
אופן ההכנה:
שוטפים את הברוקולי ומפרידים את הגבעולים מהפרחים.
קוצצים את הבצל.
שמים את המים בסיר ומביאים לרתיחה.
מוסיפים את גבעולי הברוקולי והבצל.
מקטינים את הלהבה ומבשלים במשך 15 דקות.
בינתיים, מוציאים 2 כוסות נוזלים מהסיר. ממיסים בהן את ממרח המיסו, מוסיפים את האורז החום ומחזירים לסיר.
שמים את המרק במערבל ומערבבים. כשהמרק מקבל מרקם חלק, מחזירים אותו לסיר.
מוסיפים את פרחי הברוקולי ומבשלים במשך 10 דקות נוספות.
המתכון לקוח מהספר "תזונה אינטגרטיבית" מאת ג'ושוע רוזנטל, מייסד המכון לתזונה אינטגרטיבית (לימודי הכשרה כמאמני תזונה אותם ניתן ללמוד גם מישראל). הספר נמצא בתהליכי תרגום לעברית וייצא לאור בהוצאת פוקוס.