Jeliat_Fly
LiveWell_Fly

חמין צמחוני תוך שעה

מאת: עינת שגיא, מדריכה לתזונה נבונה
זמן קריאה: < 1 דקה
Bari15_In

החומרים:

 

בצל קצוץ

 

כף רסק עגבניות ללא סוכר

 

כף שמן זית

 

2 כוסות מים או ציר ירקות

 

½ כוס שעועית לבנה מבושלת

 

½ כוס גרגירי חומוס מבושלים

 

שורש פטרוזיליה מקולף וחתוך לקוביות

 

ראש סלרי מקולף וחתוך לקוביות

 

½ כוס אורז מלא עגול

 

2-3 שיני שום קלופות שלמות

 

מלח, פלפל, פפריקה

 

חמין צמחוני תוך שעה

 

  הכנה:

 

מאדים בצל בשמן עד להזהבה (על אש בינונית עם סיר מכוסה). מוסיפים רסק ומערבבים.

 

מוסיפים 2 כוסות מים ומערבבים.

 

מוסיפים אורז, שעועית, חומוס, שום ושורשים ומערבבים היטב.

 

מביאים להרתחה. מוסיפים תבלינים. ומבשלים על אש בינונית כ- 10 דקות.

 

מחממים תנור ל- 180 מעלות.

 

מעבירים את הסיר לתנור למשך שעה.

 

אם הסיר לא מתאים לתנור, מעבירים את תוכן הסיר לכלי מתאים לתנור.

 

 

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו