מרק עדשים בכמון
מרק עדשים בכמון
המרכיבים (ל-5-6 מנות):
1 בצל חתוך לקוביות
1 בטטה חתוכה לקוביות
2 תפו"א חתוך לקוביות
1 שומר חתוך לקוביות
2 עגבניות חתוכות לקוביות
2 גזרים פרוסים
שורש סלרי או שורש פטרוזיליה חתוך לקוביות
1 כוס עדשים שחורות
4 כפות רסק עגבניות
כף שטוחה מלח
1/2 כף סוכר
1 כף כמון
1 כפית בהרט
1 כפית פפריקה מתוקה
קמצוץ צ'ילי או 1/4 פלפל חריף טרי
2-3 שיני שום פרוסות
3 ליטר מים
מרק עדשים (צילום: ירון ברנר)
אופן ההכנה:
1. מאדים את הבצל ב-2 כפות שמן זית, מוסיפים את השום והצ'ילי ואת שאר הירקות מלבד העגבניות.
2. מערבבים ומבשלים כדקה. מוסיפים את העגבניות ומבשלים עד שהן מתחילות להפריש נוזלים.
3. מוסיפים את רסק העגבניות, העדשים וכל התבלינים יחד עם המים. מביאים לרתיחה ולאחר מכן מבשלים על אש קטנה עד שהעדשים והירקות רכים, אך שומרים על צורתם.
מומלץ להגיש עם מעט יוגורט באפלו מעל ולפזר כוסברה קצוצה.