סלט עשיר עם קרקרים בריאים
סלט עשיר עם קרקרים בריאים
סלט עם קרקרים צילום: שירי מזור
לכמות של בערך 20 קרקרים (אם רוצים יותר אז להכפיל)
מצרכים לקרקרים:
מגימיקס
1 וחצי כוסות קמח (מלא, מלא מנופה, כוסמין- מה שיש באותו רגע)
רבע כוס שמן קנולה\זית
1 כוס שיבולת שועל קוואקר
חצי כפית מלח
כף זעתר
25 גר סומסום מלא
2 שיני שום כתושות
4\1 כפית אבקת אפיה
מים לפי הצורך
תבנית תנור עם נייר אפיה
אופן הכנה:
1. שופכים למגימיקס את הקמח וזרימה איטית גם את שמן תוך הפעלת המכשיר, מתקבלת עיסת פירורים.
2. מוסיפים את הקוואקר, המלח, הסומסום הזעתר השום ואבקת האפיה. מערבבים במגימיקס ולאט לאט מתחילים לשפוך מים בזרם איטי עד לקבל בצק אחיד ויפה. עוטפים בניליון נצמד ומניחים במקרר 30 דק'.
3. מחממים תנור ל- 180 מעלות, מרדדים את הבצק ועושים ממנו צורה מוארכת שגודלה אחיד. לוקחים סכין חדה מאוד ופורסים את הגליל בצק לפרוסות דקות (הבצק משנה את צורתו מפעם לפעם) ומניחים בתבנית, אופים בערך 20 דק' או עד להשחמה רצויה. מצננים ומאחסנים בצנצנת.
סלט עשיר ומגוון
חסה סגולה שטופה ומיובשת- לקרוע עם הידיים
חצי קופסא נבטי חמנייה שטופים ומיובשים
חצי חבילת פיטריות שמפיניון פרוסות- לא חובה
2 עגבניות חממה (לא גדולות) חותכים לחצי ופורסים דק
מעט פטרוזיליה- רק העלים ללא הגבעול
1בצל סגול קטן פורסים לרצועות דקות עד מאוד
1 בצל לבן קטן כנ"ל
רוטב- מומלץ לעשות בקערה נפרדת לטעום ואז לשפוך:
3- 2 כפות שמן זית, חצי כפית חומץ אורז, חצי כפית רוטב סויה איכותי, חצי כפית סירופ אגבה, מלח ים אטלנטי גרוס או מלח עשבים. מערבבים קודם את הירקות עם הידיים ואז שופכים את הרוטב ומערבבים שוב