סלט הכי ירוק שיש
סלט הכי ירוק שיש
סלט עשיר בנוגדי חמצון ולכן מונע סרטן, סלט מצוין לפני ארוחה כיוון שעשיר באנזימי עיכול. בנוסף הטעם המר של העולש גורם להפרשת חומצת קיבה וזו תועיל לעיכול טוב ויעיל של המזון.
סלט עלים צילום: שירי מזור
* כמות ל- 10 סועדים
3-4 חסות שונות (משי, ערבית, אמריקאית, סגולה)
3 חבילות נבטי חמנייה
חבילה גדולה של עליי ביבי
3-2 אנדיב
חבילת עירית קצוצה
3 בצל סגול
צרור כוסברה
צרור פטרוזיליה
צרור בזיליקום
מעט עלי סלרי
שוטפים את מרכיבי הסלט, את החסות ושאר העלים מיבשים במייבש חסה או מגבת (כך משיגים התמזגות הרוטב בסלט) חותכים את העלים באופן גס ומתבלים בוינגרט.
מתכון לוינגרט קלאסי (*עדיף להכפיל את הכמות הרוטב כדי שלא יחסר לסלט כה גדול)
2 שיני שום
1/4 כפית מלח ים
1-2 כפיות חרדל DIJON (החרדל מהווה חומר שיוצר אמולסיה וממזג בין בחומץ לשמן)
1/4 כוס חומץ בין יין
3/4 כוס שמן זית איכותי
תהליך:
כותשים את שיני השום עם מלח למצב של עיסה, מוסיפים חרדל וחומץ ומערבבים. מוזגים את שמן הזית בזרם דק ואיטי תוך ערבוב נמרץ של הרוטב במטרפה. להוסיף את הרוטב מיד לפני ההגשה.