טופו טריאקי
מאת: זהורית שייחי תזונאית קלינית
זמן קריאה: < 1 דקה
חומרים:
500 גרם טופו קשה
6 כפות חומץ בין יין
6 כפות רוטב סויה
1 כף דבש
גינג'ר טרי קצוץ
2 שיני שום כתושות
2 בצלים ירוקים קצוצים
פלפל מעט מלח
שמן לטיגון
כפית עמילן
רצועות פלפל בצבעים
אופן הכנה:
לערבב היטב את החומרים למשרה.
לחתוך את הטופו לפרוסות ולהשרות במשרה, למשך שעתיים לפחות.
לחמם את השמן, להקפיץ את הבצל והפלפל, להוסיף את המשרה ולהביא לרתיחה,
להוסיף את הטופו, ולהמשיך לבשל מספר דקות
להמיס את העמילן במים ולשפוך על הטופו לקבלת רוטב סמיך.
להניח את פרוסות הטופו על צלחת הגשה, יחד עם רצועות הירקות ולצקת מעל את הרוטב.
לקשט עם בצל ירוק ולהגיש חם.

