עונת הבציר במצפה הימים
חוות הבריאות מצפה הימים חוגגת את פתיחת עונת הבציר
12 באוגוסט – 16 בספטמבר
בשיפוליו המזרחיים של הר כנען, בגובה 570 מטר, שוכנת חוות הבריאות מצפה הימים, צופה לגולן ולכנרת. החווה משתרעת על פני שטח של 150 דונם וסביבו משק אורגני המגוון מסוגו בעולם, בוסתני פרי וירק, משעולי הליכה, גינות תבלין, צמחי מרפא, משק חי ומחלבה. הכל מתוצרת הטבע, אורגני ואקולוגי. מיקומה הייחודי של חוות הבריאות יוצר אי של הרמוניה אקולוגית בין אדם וטבע.
המשק האורגני בחוות מצפה הימים נחשב ליחיד מסוגו בעולם. מדובר במשק אוטרקי המספק לאורחי המלון את המזון המוגש להם בארוחות במסעדה הצמחונית ובמסעדת מוסקט הבשרית. מהחווה, הגינות והבוסתנים מגיעים- פירות ,ירקות, גבינות ומוצרי החלב, תבלינים, ביצים, עופות, דגים ועוד.
החווה מייצרת מצמחי התבלין והבושם גם סבונים, נרות ושמנים אתריים.
במצפה הימים חברו כל אוצרות הטבע ותבואת האדמה,לכדי הרמוניה אקולוגית לטובת האדם והסביבה.
במצפה הימים מסעדה בשרית מוסקט בניהולו של שף חיים טיבי ומסעדה צמחונית בניהולו של שף עמית בר. חוות הבריאות מצפה הימים חברה בארגון היוקרתי "Relais & Chateaux", המתבסס על עקרונות תרבות החיים הצרפתית: יופי, הרמוניה, שלווה, שירות אישי ומטבח ברמה גבוהה.
במסעדת מוסקט יוצר ומבשל שף חיים טיבי מתוצרת המשק האורגני, חווית גורמה המשלבת טעמי בשר בקר, גדי וטלה, מנות דגים ותפריט מגוון עם מנות מיוחדות על פי עונות השנה והתוצרת החקלאית.
גינה אורגנית במצפה הימים צילום: יואל מזרחי
ירקות ופירות העונה הטריים ושלל התבלינים הנקטפים מידי בוקר מערוגות החווה, משמשים כמרכיבים חיוניים במנות המוגשות מידי יום. נתחי הבשר המשובחים נבחרים בקפידה מעדרי הבקר בגליל ובגולן, ולצידם טלאים, גדיים ובעלי כנף, הגדלים בחווה בתנאים אורגניים. המסעדה בנויה מאבן גלילית ומעוצבת בסגנון אירופאי כפרי עם אלמנטים גליליים. ממרפסת רחבה נשקפים נופי הגליל העליון, עמק החולה, רמת הגולן והחרמון.
השילוב בין מלון ספא, חוות בריאות, משק אורגני וסדנאות, מעניקה לאורחים חוויה ייחודית.
חוות הבריאות מצפה הימים חברה בארגון היוקרתי ביותר בעולם למלונות בוטיק – "רלה שאטו", המתבסס על עקרונות תרבות החיים הצרפתית: יופי,הרמוניה, שלווה, שירות אישי ומטבח ברמה גבוהה.
מצפה הימים דוגל באיכות סביבה ומחזור, כל שאריות המזון מהארוחות במסעדה הצמחונית או במוסקט, עוברות מיון ומשם הכל חוזר כמזון לבעלי החיים בחווה. בריכת השחייה מחוטאת במי מלח וקיים מחזור של מים לאורך השנה ואיסוף מי גשם. הגינות והבוסתנים מעובדים בדשן אורגני ושיטות הדברה טבעיות.
מבחר ירקות אורגניים במצפה הימים צילום: עומר שביט
פסטיבל גורמה, מוסיקה ויין
עם ראשית עונת הבציר בגליל ובגולן, בין ה- 12 באוגוסט ל- 16 בספטמבר, מתקיים בחוות מצפה הימים, פסטיבל גורמה, מוסיקה ויין. השנה מוקדש הפסטיבל לטעמן של הנשים במטבח הישראלי. מיטב השפיות בישראל מגיעות לגליל לסדרת ארוחות ערב חגיגיות עם המארח שף חיים טיבי במסעדת מוסקט.
בארוחות הערב ישתלבו טעמי המשק האורגני במצפה הימים, לצד מנות ייחודיות אותן יוצרות השפיות האורחות. את כל הארוחות ילוו מבחר יינות יקבי רמת הגולן שיותאמו למנות וימזגו לאורך כל הארוחה.
במגרת חודש זה יתקיימו מגוון סדנאות: גבינות ויין, עולם המרציפן, הכנת שוקולד אורגני גלידות וריבות, סדנת אפייה ותה, הרצאות מעולם הקולינריה, מרתון סרטי נשים, טיפולי ספא מיוחדים.
מופעי מוסיקה עם מיטב האמנים ללא תשלום לאורחי המלון: ריקי גל, עינת שרוף, ננסי ברנדס, שמעון פרנס, ירון אנוש ולהקתו ועוד.
לפרטים נוספים יש לפנות למצפה הימים – 04-6994555,
https://www.mizpe-hayamim.com/