גלידת תאנים עם "קצפת" ושוקולד
מאת: תמי צרי, יזמת "עץבעיר"- לחיים אקולוגיים בעיר
זמן קריאה: < 1 דקה
מתכון רגיל לגלידה:
1. מקלפים את הפירות (בננה/ מנגו/ מלון) וחותכים לקוביות.
2. מכניסים למקפיא למספר שעות.
3. מכניסים לבלנדר וטוחנים עד לקבלת מרקם אחיד.
מתכון לגלידת תאנים בתמונה:
1. מכינים "שמנת מקדמיה"- מערבלים אגוזי מקדמיה עם קצת מים לקבלת מרקם של שמנת סמיכה.
2. שומרים חלק בצד ולחלק שנשאר בבלנדר מוסיפים בננות ותאנים.
3. שמים את הגלידה בקערות, מקשטים בכף של שמנת מקדמיה, שבבי קקאו ותאנה בשלה עד מאוד פתוחה לחצי כך שהיא ומתמסרת