סלט מנגו בוסר
מאת: דורית דן, מייסדת D-Food, ארוחות בריאות עד הבית
זמן קריאה: < 1 דקה
רכיבים:
1 מנגו בוסר גדול
ירקות כגון: גזר, כולרבי, כרוב, סלרי גבעולים, פלפל
100 גר' אטריות אורז או שעועית
3-4 כפות שומשום קלוי
חופן עלי נענע או כוסברה קצוצים
לרוטב:
1/2 כוס מירין
1/2 כוס חומץ אורז
2 כפות רוטב סויה
שבבי צילי
2 כפות שמן שומשום
אופן ההכנה:
1. לקלף ולחתוך את המנגו והירקות בסגנון ג'וליאן (לאורכם כמו גפרורים).
2. להשרות את האטריות במים חמים ל 10 דקות עד שמתרככים, לשטוף במים קרים, להניח במסננת ולהיפתר משארית המים.
3. לערבב את חומרי הרוטב ולשפר טעמים.
4. לערבב את כל חומרי הסלט ולהוסיף את הרוטב כ 10 דקות לפני ההגשה.
5. לפזר מעל את הנענע או הכוסברה ולהגיש בטמפרטורת חדר.
הערות:
ככול שהמנגו ירוק יותר, יהיה יותר חמצמץ.
כמות המנגו ביחס לכמות הסלט כ 25%.