Bari15_Fly
Liat_Fly

סלט אנדיב עם מונבטים ירוקים ופטל אורגני קייצי

מאת: אביטל סבג וזהר צמח וילסון "המטבח האנרגטי"
זמן קריאה: < 1 דקה
Bari15_In

סלט אנדיב עם מונבטים ירוקים ופטל אורגני קייצי

המצרכים הדרושים לכמות של שישה סועדים:

2 ראשי אנדיב
חבילת גרגיר הנחל
חבילת נבטי ברוקולי או אספסת
5 מקלות סלרי אמריקאי כולל העלים
כוס קטניות מונבטות
חצי בצל סגול או לבן
חצי כוס פטל אורגני בעונה
חצי כוס כוסברה

 

לרוטב:

שני שיני שום
לימון
כף שמן שומשום
כף חמאת שומשום
כפית מלח ים גס אטלנטי
חצי כפית פלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה:

1. להנבטת הקטניות יש לבחור את הקטניות הרצויות, להשרות במים ולהנביט לפי הוראות ההנבטה.
הקטניות הקלות ביותר להנבטה הן שעועית מש ועדשים ירוקות. ניתן לקנות נבטים מוכנים לאכילה.

2. שוטפים את עלי הסלרי, אנדיב, כוסברה וקוצצים לרצועות צרות. את עלי הסלרי קוצצים גס.

3. בצלחת הגשה מניחים את כל המצרכים, מערבבים בשייקר את רכיבי הרוטב, מערבבים, יוצקים מעל הסלט, ומגישים.

 

להכנת הרוטב:

מועכים את שיני השום, סוחטים את הלימון ומוסיפים את המיץ לשום, שמן זית, מירין , מלח ופלפל. מערבבים בשייקר.

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו