Bari15_Fly
SmartKish_Fly

חטיף אנרגיה - תמרים ושיבולת שועל

מאת: ורד שומרוני תזונאית קלינית טבעית
זמן קריאה: < 1 דקה
Jeliat_In

חומרים:

1 כוס קמח מלא
1 כוס שיבולת שועל
2/3 כוס סוכר חום
רבע כפית אבקת אפיה
רבע כפית סודה לשתיה
חצי כוס חמאה מרוככת

למלית:
חבילת תמרים מגולענים (אריזת הואקום)
3 כפות חמאה
מיץ סחוט מתפוז אחד + חצי כפית קליפת תפוז מגורדת
חצי כוס אגוזי מלך שבורים גס (אני שמתי קצת יותר)

אופן ההכנה:

מכינים את המלית:
מערבבים בסיר קטן, על אש נמוכה, את התמרים, עם החמאה, עד שמתקבלת עיסה אחידה ורכה.
מסירים מהאש, מוסיפים את מיץ התפוזים והקליפה, ואת האגוזים, ומערבבים. מקררים.
בקערה מערבבים את הקמח עם שיבולת השועל, הסוכר, אבקת האפייה והסודה לשתיה
מוסיפים את החמאה הרכה (לא מומסת, רק רכה) מערבבים הכל עד שמתקבלת תערובת פירורית, התערובת נראית לא מגובשת, זה לא נורא, היא תתאחה באפיה.
משטחים ¾ של התערובת בתבנית מלבנית של בערך 32*28 מהדקים אותה היטב בידיים,
מעליה מפזרים את שכבת התמרים בצורה אחידה, עם מרית מורחים אותה על כל המשטח
ומעל הכל מפזרים את הרבע הנותר של תערובת הקמח, בצורה אחידה בעזרת הידיים מהדקים את השכבה העליונה, לוחצים אותה בעדינות על תערובת התמרים רק שתידבק קלות לתמרים ולא תתפורר ותתפזר לאחר האפייה.
מחממים תנור ל – 180 מעלות, אופים במשך 30-35 דקות, או עד שהשכבה העליונה מזהיבה מעט
מקררים, חותכים למלבנים ארוכים בגודל של שתי אצבעות.
שומרים בקופסת פח אטומה, ומתענגים בכל פעם שצריכים זריקת אנרגיה.

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו