שמונה דרכים להפחתת סיכון למחלות לב
מחלות לב הן הגורם השני המוביל למוות בישראל. ולכן מומחי התזונה ממליצים בתוקף לא להיות שאננים וכבר עכשיו להתחיל לנהל אורח חיים נכון ובריא. הסיכון למחלות לב יכול לרדת משמעותית אם שומרים על אורח חיים בריא והבשורה המשמחת יותר: זה פשוט ממה שאתם חושבים.
לדברי ד"ר יוני ירום, היועץ התזונתי של חברת הרבלייף: "אם ניקח אחריות על החיים שלנו, נוכל להפחית את הסיכון לא רק למחלות לב אלא גם לשבץ, סרטן ומחלות נוספות. תזונה נכונה בגדול, מסייעת במניעת מחלות לב, כוללת הפחתה של שומנים, כולסטרול, נתרן וסוכר והגדלה של צריכת הסיבים התזונתיים".
כדאי שתכירו 8 דרכים בדוקות באמצעותן ניתן להתגבר על גורמי הסיכון לחלות במחלות לב ושבץ:
- 1. הפחתה בצריכת נתרן: נסו להשתמש בפחות מלח כשמבשלים. יש להפחית גם את צריכת המאכלים שחבוי בהם מלח, כמו חטיפים למיניהם, פיסטוקים, בוטנים או גרעינים קלויים עם מלח, ירקות כבושים ועוד.
- 2. הפחתה בצריכת בשומנים: הימנעו ממאכלים מטוגנים ובחרו במקום בבישול, אפייה או אידוי. אם אוכלים בשר, הקפידו לאכול נתחי בשר רזים כמו סינטה, שייטל או כתף.
- 3. הפחתה בצריכת כולסטרול: הימנעו ממאכלים עשירים בשומן רווי, כמו בשר אדום, ביצים, מוצרי חלב מלא וגם חלק מהשמנים הצמחיים, כמו שמן קוקוס או חמאת קקאו. בנוסף, הימנעו ממאכלים שמכילים שומן טרנס. שומן טרנס נחשב למזיק במיוחד, והוא כבר אסור לשימוש במדינות מסוימות, כולל בארצות הברית.
- 4. הפחתה בצריכת סוכר: במקום לשתות משקאות מתוקים, בחרו במים או בתה לא ממותק. גם במיצי פירות, שנחשבים בריאים על ידי רבים, חבויה כמות גדולה של סוכר, בעוד שאין בהם את הסיבים התזונתיים המזינים. עדיף לבחור במקום בשייק פירות, שיעניק לגוף גם את הסיבים התזונתיים.
- 5. יותר סיבים תזונתיים: פירות וירקות הם דרך נהדרת להשיג סיבים תזונתיים, שמסייעים לגוף בשלל צורות, תוך כדי שמירה על צריכת קלוריות נמוכה. קחו בחשבון: פירות וירקות עשירים גם בנוגדי חימצון שמוכחים ביעילותם לשמירה על הלב.
- פרט לכל אלה, כדאי לצרוך חומצות שומן אומגה 3, שעוזרות לשמור על בריאות הלב. הגוף לא מייצר אומגה 3, לכן יש לצרוך את חומצות השומן האלה בדרכים אחרות. כדי לקבל את הכמות המומלצת של אומגה 3, כדאי לאכול 3-2 מנות של דגים שומניים בכל שבוע.
- 6. אורח חיים פעיל: פעילות גופנית היא דרך נהדרת להפחית את הסיכון למחלות לב.
בצעו פעילות גופנית באופן קבוע – לפעילות גופנית יש השפעה מרגיעה על הגוף; אם אתם מרגישים לחוצים במיוחד, צאו לטיול קצר או פשוט עצרו ועצמו עיניים לכמה דקות; הקפידו לישון מספיק, לפחות 8-6 שעות שינה בכל לילה.
- 7. הימנעות מעישון: הימנעו מעישון והפחיתו אלכוהול זה הזמן להיפטר מהרגלים לא בריאים. אם אתם מעשנים, הפסיקו לעשן. אם מישהו בסביבתכם הקרובה מעשן, עודדו אותו להפסיק. נכון, זה קשה, אבל יהיה לכם קשה אפילו יותר להתאושש מהתקף לב או משבץ. סיגריות עלולות לגרום לא רק לסרטן ריאות, הן גם מעלות את הסיכון להתקף לב. עישון של עד 5 סיגריות ביום מעלה את הסיכון להתקף לב ב-40%.
- 8. הימנעות מאלכוהול מופרז: גם אלכוהול עלול במינון גבוה מדי להגדיל את הסיכון למחלות לב, לסרטן ולמחלות אחרות. הוא יכול לגרום לרמת טריגליצרידים גבוהה ולקצב לב לא סדיר. אם אתם שותים אלכוהול, הגבילו את הצריכה שלכם למשקה אחד ביום.
הכתבה באדיבות מומחי התזונה של חברת הרבלייף.