Bari15_Fly
Jeliat_Fly

6 מתכונים קלים וטעימים שמתאימים גם לסוכרתיים

מאת: מערכת EatWell
זמן קריאה: 3 דקות
אובחנתם כסוכרתיים או טרום סוכרתיים? אין סיבה שתפסיקו ליהנות מאוכל טוב. אספנו לכם 6 מתכונים טעימים ומצוינים לסוכרתיים

6 מתכונים טעימים וקלים לסוכרתיים. צילום: pexels

Bari15_In

לכבד כנס לנצח את הסוכרת שיתקיים החודש, איגדנו עבורכם 6 מתכונים אהובים במיוחד שמתאימים לשילוב בתזונה של סוכרתיים וטרום-סוכרתיים.

שמרו והעבירו לכל מי שסובל מסוכר גבוה או מעוניין לאמץ תזונה בריאה למניעת סוכרת.

לחם טבעוני ודל פחמימה

מתכון של גולדי אלישר – מחברת הספר ומנהלת קבוצת הפייסבוק הכל זהב מתכונים ושיטת דלפ-קיטו לסוכרתים:

לחם טבעוני ודל פחמימה. צילום: גולדי אלישר

לחם טבעוני ודל פחמימה. צילום: גולדי אלישר

מצרכים:

2 כוסות קמח שקדים

כפית אבקת אפיה

2 כפות שמן זית

5 כפות פסיליום

כוס מים

חצי כפית מלח

כפית שומשום

הוראות הכנה:

מערבבים את כל החומרים, מלבד השומשום, לעיסה אחידה.

משאירים 5 דקות למנוחה.

מניחים נייר אפייה על גבי תבנית.

יוצרים שתי כיכרות לחם מהעיסה ומניחים על גבי נייר האפייה.

מפזרים מלמעלה את השומשום.

אופים למשך כ-15 דקות בחום של 180 מעלות, עד שהלחמים משחימים.

אהבתם את המתכון? גולדי אלישר תחכה לכם עם ספר המתכונים שלה "הכל זהב" בדוכן בכנס לנצח את הסוכרת.

חביתאדו – חביתה משודרגת

מתכון של תומר פפה – מאמן כושר, סטודנט למדעי התזונה וסוכרתי

זוהי ארוחה קלילה ופופולרית בקרב הסוכרתיים אותם הוא מלווה ובקרב העוקבים שלו.

חביתאדו - ארוחה מנצחת לסוכרתיים. צילום: תומר פפה

חביתאדו – ארוחה מנצחת לסוכרתיים. צילום: תומר פפה

מצרכים:

3  ביצים (עדיף ביצי חופש אורגניות)

2  כפות שמנת 38% (לא חובה אך מאוד מעדן את הטעם)

כף וחצי חמאה

¼ כוס גבינת פרמזן מגורדת

1  אבוקדו הס בשל וטרי, קלוף וחתוך לפרוסות

הוראות הכנה:

מניחים על מחבת חמימה את החמאה ומחממים על אש בינונית.

שוברים את הביצים למחבת, מוסיפים את השמנת ומערבבים את כל הרכיבים תוך בישול עם (כף עץ, לא סיליקון).

מבשלים את הביצים ומערבבים עד שהחלק העליון כמעט מתייצב.

מעל חצי מהחביתה המוכנה מפזרים את הפרמזן ומקפלים.

מחליקים את החביתה המוכנה מהמחבת לצלחת בעזרת כף העץ.

מעל החביתה המוכנה מתבלים לפי הטעם במלח ים איכותי.

הצעת הגשה: להגיש לצד גבינת שמנת טובה ושמנה עם קצת מלח ים מעל.

* ניתן להוסיף ביצים ולהגדיל את יחס שאר הרכיבים, תלוי עד כמה אתם רעבים (או כמה אנשים הריחו את המנה המוכנה ודרשו תוספת).

תומר יגיע לכנס לנצח את הסוכרת וישתף בדרכו מעוררת ההשראה לאיזון הסוכר בדם לרמות של אדם ללא סוכרת.

צ'יפס בננה פלנטיין בתנור

מתכון של אופיר פוגל – נטורופת, מטפל, חוקר ומרצה

צ'יפס בננה פלנטיין. צילום: אופיר פוגל

צ'יפס בננה פלנטיין. צילום באדיבות אופיר פוגל

בננה פלנטיין ידועה גם בשמות בננה פלטנוס, בננה פלאטנו או בננה ירוקה.

זוהי בננה ירוקה גדולה יחסית לבננה רגילה.

לא נהוג לאכול אותה טרייה, אלא לאחר בישול, אפייה או טיגון. בשנים האחרונות החלו לגדלה בארץ בכמויות גדולות יותר, ועל כן היא נגישה יותר גם לנו.

יתרונה הבריאותי העיקרי של בננה זו נובע מכך שהיא מכילה עמילן עמיד בכמות גבוהה.

העמילן העמיד תורם לשיפור איזון חיידקי המעי שלנו, וכן עשוי לסייע לאיזון האינסולין והסוכר בגוף.

בננה מיוחדת זו מהווה אופציה טובה יותר ממרבית הפירות האחרים, עבור מי שרוצה בכל זאת לאכול פירות, ועדיין לשמור היטב על איזון הסוכר והאינסולין. 

בננה פלנטיין - ככה היא נראית. צילום באדיבות אופיר פוגל

בננה פלנטיין – ככה היא נראית. צילום באדיבות אופיר פוגל

אז איך מכינים צ'יפס בננה פלנטיין בתנור? פשוט מאוד!

מקלפים את הבננה, פורסים ופשוט אופים בתנור עם שמן זית ומלח.

שימו לב שכדאי להשתמש בבננות הירוקות יותר, מכיוון שהבננות הבשלות יותר נאפות מהר ועלולות להישרף.

הבננות צריכות לצאת קראנצ׳יות, אך לא שרופות כמובן.

אופיר פוגל יגיע לכנס לנצח את הסוכרת כדי להשתתף בדיבייט המומחים לגבי התזונה המתאימה ביותר לטיפול ומניעה של סוכרת.

קרקר קטוגני

מתכון מנצח של עדינה בכר – דיאטנית סוכרת ותזונה קטוגנית:

עדינה בכר תגיע לכנס לנצח את הסוכרת כדי להשתתף בדיבייט המומחים לגבי התזונה המתאימה ביותר לטיפול ומניעה של סוכרת.

טראפלס שוקולד וטחינה ללא סוכר

מתכון של בתיה אלימלך – דיאטנית סוכרת התומכת בגישת התזונה הים תיכונית:

מצרכים ל-25-30 כדורי טראפלס:

2 חבילות (200 גרם) שוקולד גודייבה מריר 90%

כוס טחינה גולמית (240 מ"ל)

ממתיק שווה ערך ל-2 כפות סוכר (אני השתמשתי בסוויטנגו)

אבקת קקאו לציפוי

להוראות ההכנה צפו בסרטון:בתיה אלימלך תגיע לכנס לנצח את הסוכרת כדי להשתתף בדיבייט המומחים לגבי התזונה המתאימה ביותר לטיפול ומניעה של סוכרת.

עוגת שוקולד ובוטנים עסיסית

מתכון של בתאל בר – אחות מוסמכת לטיפול בסוכרת והבעלים של "סוכרת בשליטה"

טעים להכיר את בתאל בר, הבעלים של "סוכרת בשליטה"

בתאל בר ועוגה שגם לסוכרתיים מותר… צילום: אלבום פרטי

מצרכים:

כוס קמח שקדים

כפית אבקת אפייה

2 כפות בהריון אבקת קקאו טבעית (עדיף)

שליש כוס אריתריטול

10-15 טיפות סוכרלוז נוזלי

2 ביצים / 2 כפות חמאת שקדים

3 כפות חמאת בוטנים טבעית

חצי כוס חלב סויה / שקדים ללא סוכר

לציפוי (לא חובה):

100 גרם שוקולד 85%

250 מ"ל שמנת מתוקה 38% / 250 מ"ל קרם קוקוס

הוראות הכנה:

מערבבים יבשים בנפרד ורטובים בנפרד.

שופכים את הרטובים ליבשים ומערבבים היטב.

שופכים לתבנית אינגליש מנייר

אופים כ-17 דקות ב-180 מעלות טורבו.

העוגה יוצאת רטובה וזה בסדר גמור.

אוכלים בטמפרטורת חדר, ושומרים בחוץ או במקרר.

בתאל בר תגיע לכנס לנצח את הסוכרת ותעניק לכם כלים פרקטיים ליישום בפועל של אורח חיים בריא לאורך זמן.

כרטיסים לכנס "לנצח את הסוכרת" בהנחה לגולשי EatWell

30 ש"ח הנחה בהקלדת קוד קופון: 1313

לפרטים והרשמה היכנסו לאתר כנס לנצח את הסוכרת

צרו קשר עם הפקת כנס "לנצח את הסוכרת"



    * שדות חובה




    רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו