3 מטפלים מוכרים: ממליצים על שימוש בשמן קטו-אויל
ורד מיוחס מאיר, נטורופתית ותיקה: "החיים שלי בהקשר הזה נחלקים ללפני ואחרי"
נעים מאד שמי ורד מיוחס מאיר. אני נטורופתית מזה כשלושה עשורים, כיום רכזת אקדמית במכללת ברק לרפואה משלימה ומרצה בשלוחות המכללה.
במקצועי אני מטפלת באנשים ברפואה אינטגרטיבית (רפואה טבעית). כמו כן אני מרצה לתזונה טבעית, רפלקסולוגיה, פסיכותרפיה, פרחי באך רפואת תדרים ועוד.
עד לא מזמן לימדתי, כמו כולם, עד כמה חשוב:
- לאכול כשש ארוחות ביום, כל 3-4 שעות
- לצרוך את אבות המזון: פחמימות, חלבונים, שומנים, ויטמינים ומינרלים, ממש לפי הסדר הזה
- שארוחת בוקר הכי חשובה
וכו' וכו' – אז זהו – לא עוד.
מעולם לא הסתדר לי עניין ארוחת הבוקר והאכילה כל שלוש שעות.
בבקרים אינני רעבה, אבל כיוון שלמדנו ולימדנו עד כמה זה חשוב אכלתי בבוקר – ומה קרה? כל שלוש שעות הייתי רעבה – כן, כן ,קוראים לזה אינסולין! האינסולין כידוע מעודד בניית תאי שומן ומדכא פרוק תאי שומן.
אני משתדלת לבדוק על עצמי את רוב הדברים ולכן אחרי קריאת מחקרים רבים אודות התזונה הקטוגנית (תזונה מותאמת שומן שבה הגוף מייצר את האנרגיה ישירות משומן), החלטתי לנסות את התזונה על עצמי.
התחלתי לצרוך שומנים בריאים, חלבונים, הורדתי את הפחמימות כמעט לחלוטין את הסוכרים לגמרי וראה זה פלא: קודם כל – ירדתי במשקל, ואז – חשתי רוגע, ערנות, הרבה יותר ריכוז, משהו בעור הפנים שלי השתנה, התחלתי לישון נפלא, מערכת העיכול שלי נרגעה, ירדה לי הנפיחות בבטן.
בקיצור, כבמטה קסם הרגשתי מלאת אנרגיה, במצב רוח נפלא, משוחררת מתסמינים שונים שפקדו אותי וכל זה קרה תוך פחות מחודש!
כמובן שכולם יודעים על הקשר בין התזונה הקטוגנית לטיפול באפילפסיה, אבל אני רוצה שידעו גם על הקשר בין תזונה קטוגנית לטיפול ומניעה של: סוכרת, תנגודת לאינסולין, סטרס, דלקות, סרטן ובעצם לכל הרעות החולות מהן אנו סובלים היום.
לחצו כאן להרשמה למפגש בנושא תזונה קטוגנית, ללא תשלום.
ועכשיו לשמן קטו-אויל (KETOIL)
זהו שמן MCT (Medium Chain Triglyceride) – שמן של חומצות שומן בינוניות שרשרת.
ואוו! כן כן, החיים שלי בהקשר הזה נחלקים לפני שגיליתי את קטו-אויל של אומגה גליל, ולאחריו.
לפני קטו-אויל למיונז שהכנתי היה טעם לוואי מזעזע – היום עם שמן קטו-אויל המיונז נפלא ואפילו נשמר יותר זמן.
לפני קטו-אויל לכל הבישולים היה טעם לוואי, של קוקוס או של אבוקדו או סתם של שרוף. היום עם שמן קטו-אויל אין טעמי לוואי.
איך זה קורה?
ובכן, שמן MCT הוא היחיד ללא טעם וללא ריח. הוא לא שמן קוקוס ולא שמן דקלים, הוא אינו מצוי ברקמות שומן של בעלי חיים – הוא נכנס לגוף והולך ישירות לייצור אנרגיה ולכן גם אינו משמין. הוא נשאר נוזלי ונוח לשימוש והוא פשוט החבר הכי טוב שלי במטבח.
המשמעות מבחינתי כמי שמבשלת המון היא גדולה:
- המזונות שומרים על טעמם המקורי ולא סופגים טעם של שמן או טעם לוואי.
- אני כבר לא מפחדת מטיגון – הבדיקות מראות ששמן קטו-אויל לא נשרף. בדקתי, ולא רק שהוא לא נשרף, גם אין בבית ריח של טיגון, איזה כיף!
- כמי שמקפידה על תזונה קטוגנית אני מוסיפה כף ממנו לקפה שלי בבוקר – תענוג אמיתי. טעם הקפה והארומה שלו אינם נפגמים – השמן נטול טעם ונטול ריח – כבר אמרתי?
אני מכינה הכל עם קטו-אויל של אומגה גליל: שניצלים – מצפה אותם בביצה ובקמח שקדים מתובל בשום ומלח הימלאיה ומטגנת. כמה טעים.
אותו דבר עושה עם חצילים, פטריות וקציצות. זה פשוט נפלא – לא נשרף, ללא טעמי לוואי, מותג ישראלי, והכי חשוב – אוכלת טעים, בריא ומחזקת את הגוף והנפש.
להתראות בפעם הבאה או אולי באיזו סדנת בישול שאבשל לכם.
באהבה, ורד מיוחס מאיר (N.D / PhD ), טל' ליצירת קשר: 052-3785422
עמית בן אדירי נשיאת אגודת הנטורופתים בישראל: "השימוש בשמן קטו-אויל יכול לתרום במניעת הידרדרות קוגניטיבית"
מחקרים מראים ששמן קטו-אויל (שמן MCT) ותזונה קטוגנית עשויים לסייע במקרים של ירידה קוגניטיבית ובמחלות כגון דמנציה ואלצהיימר.
חומצות שומן בינוניות שרשרת כגון חומצה קפרית וחומצה קפרילית המצויות בשמן קטו-אויל (שמן MCT) הופכות לקטונים בכבד.
הקטונים עוברים את מחסום הדם-מוח ומשמשים מקור אנרגיה זמין עבור תאי המוח.
במחקרים נמצא שבמחלות נוירודגנרטיביות מסוימות נפגעת היכולת של תאי המוח להשתמש בגלוקוז כמקור אנרגיה ואספקת קטונים מאפשרת לתאי המוח לשרוד בצורה טובה יותר.
הישרדות תאי המוח הוא פקטור הכרחי לשמירה על יכולות קוגניטיביות תקינות. לכן, שימוש בשמן קטו-אויל (שמן MCT) יכול לתרום במניעת הידרדרות קוגניטיבית.
אפשר לצרוך ישירות בכפית או לשלב בכל מזון שמצריך שמן.
למידע נוסף על שמן קטו-אויל (שמן MCT):
השף והנטורופת צחי בוקששתר ממליץ על שמן קטו-אויל
רואי גרין, מטפל מוסמך ברפואה סינית ומומחה לטיפול טבעי בתופעות גיל המעבר: "קטו-אויל מומלץ לנשים בגיל המעבר ובכלל"
המון נשים בגיל המעבר סובלות מירידה בקצב חילוף החומרים בגלל חוסר איזון הורמונלי. קטו-אויל עוזר להן לשפר את קצב חילוף החומרים במנוחה וכך להגביר את שריפת הקלוריות.
אני ממליץ להן לשתות כף בבוקר עם הקפה. כמובן שבטיגון הוא נהדר כי אינו מתחמצן ואין לו טעם או ריח.
טיפ שלי: להוסיף בבוקר לקפה ולערבל היטב עם מוט ידני כדי ליצור הקצפה יפה.
*
המאמר אינו מהווה תחליף לייעוץ פרטני עם איש מקצוע מוסמך מהתחום.