3 מתכוני חנוכה מלכותיים
חג החנוכה הוא הזמן שבו הלב מתמלא באור והמטבח מתמלא בריחות מפתים,
אבל זה לא אומר שצריך להתפשר על הבריאות או להרגיש אשמה אחרי כל ביס. עם מתכוני חנוכה נכונים, אפשר ליהנות מתפריטים מפנקים כולל ארוחות חג עשירות, טעימות ומשביעות ועדיין לשמור על אורח חיים בריא ולרדת במשקל ללא כל תחושת רעב!
אז במיוחד לחנוכה 2024, ריכזתי עבורכם 3 מתכוני חנוכה מנצחים "בתחפושת"
כלומר…
מתכונים מושחתים ולרוב משמינים רק שהפעם באדפטציה קלה
למתכונים מגרים ובריאים!
סופגנייה, פרנץ' טוסט ולביבות בטטה בשילובי מזון מולקולריים מאיצים מטבולית,
שלא ישאירו בכם רגע של חסכים או חוסרים במהלך ימי החג!
קבלו אותם – 3 מתכוני חנוכה מלכותיים:
לביבות בטטה, קולרבי ועירית
המצרכים הדרושים:
2 בטטות קטנות
1 בצל גדול קצוץ ומטוגן עם מעט שמן קוקוס
2 יחידות קולרבי קטנות
4-5 שיני שום טריות
1 כף שמן קוקוס
¾ כוס שיבולת שועל טחונה דק
חופן גבעולי עירית
½ כפית מלח הימלאיה/ורוד
קורט פלפל שחור גרוס עבה
רבע כפית קינמון טחון דק
2 ביצים
אופן ההכנה:
לטגן את הבצל ולסנן משאריות שמן.
בסיר להרתיח את הבטטות והקולרבי עד שהם מתרככים.
למעוך את הבטטות והקולרבי.
להוסיף שמן קוקוס ואת יתרת המרכיבים ולערבב היטב.
להכין תבנית עם נייר אפייה.
בידיים מעט רטובות ליצור לביבות בקוטר של 5 ס"מ, ולשטח אותן מעט.
לאפות בחום בינוני 180 מעלות כ-30 דקות, לאחר מכן להפוך צד ולאפות עוד כ- 15 דקות עד להזהבה.
את הלביבות מומלץ להגיש לצד סלט ירוק אביבית.
פרנץ' טוסט מלכותי אגדי (ארוחת בוקר מלכותית מתוקה)
המצרכים הדרושים:
2 פרוסות לחם כוסמין/שיפון מלא
100 גרם שוקולד מריר 80%-90% ומעלה
2 ביצים שלמות (עדיף ביצי חופש אורגניות)
½ כוס חלב סויה
4 תותים
שקית סטיוויה
חצי כפית שמן קוקוס לטיגון
1 כף שמן קוקוס להמסה של השוקולד
אופן ההכנה:
עם מערוך לרדד את הלחם עד כמה שניתן (דק).
להמיס את השוקולד בפולסים קצרים במיקרו עם השמן קוקוס, ולערבב היטב עד לקבלת תערובת חלקה.
לקצוץ את התותים לריבועים ולערבב אותם עם שקית סטיוויה.
בקערית לטרוף ביצה עם חלב סויה.
למרוח על כל פרוסה שכבה דקה של שוקולד, לפזר תותים ולגלגל.
לטבול בביצה ולטגן עד שהכל מקבל גוון זהוב ואחיד.
באותה מחבת לפזר את התותים שנשארו לקירמול קל.
מפזרים תותים מקורמלים מעל שכבת השוקולד ו… לרייר!
את המתכון ניתן לשלב כארוחת בוקר מלכותית, מאוזנת ובריאה.
סופגניות מלכותיות ללא גלוטן
המצרכים הדרושים:
2 ביצים + 1 חלבון (עדיף ביצי חופש אורגניות)
1 יוגורט סויה
רבע כוס קמח ללא גלוטן "מולינו"
1 ורבע כוס קמח שקדים / אבקת שקדים
½ כוס קורנפלור
1 אבקת אפיה ללא אלומיניום
2 שקיות סטיוויה
תבנית שקעים מרופדת במנג'ט אפיה / או תבניות מאפינס
מילוי לבחירתכם
אופן הכנה:
לחמם תנור ל-180 מעלות טורבו.
בקערה לערבב היטב את הביצים עם 2 שקיות סטיוויה והיוגורט.
בקערה נוספת לערבב את היבשים (קורנפלור, קמח שקדים, אבקת אפיה וקמח ללא גלוטן).
להוסיף את החומרים הרטובים ליבשים ולערבב לאיחוד.
לאפות בין 10-15 דקות או עד שקיסם הננעץ בתוך הסופגנייה יוצא יבש.
תתקבלנה בין 10-12 יחידות.
את המילוי להוסיף רק כשהסופגנייה מתקררת.
למתכוני חנוכה קודמים של תכנית המלוכה:
לביבות תפוחי עץ מענגות ובריאות
התאהבתם במתכוני החנוכה?
זו רק טעימה ממה שמחכה לכם בספר הדגל שלי –
ספר המלכות – 100 מתכונים מותאמים לחיטוב וירידה במשקל!
עם מגוון רחב של מנות קלות עשירות בטעם ובעיקר כאלה
שלא מרגישים כמו "דיאטה",
תוכלו לשדרג את שגרת האכילה שלכם ממחר בבוקר.
ככל שתשלבו יותר מתכונים מותאמים מהספר,
תוכלו לחוות ירידה מהירה במשקל בצורה טבעית, טעימה ומהנה!
קישור הטבה 1+1 זמין לקוראי EatWell
מאחלת חג חנוכה וניסים שמח.
כאן עבורכם לכל שאלה!