Nadar_Fly
Sunrider_Fly

4 כלים לחיזוק הגוף בימי קורונה

3 טיפים ואזהרה אחת – נטורופתיה למלחמה בקורונה
bari14_In

פנינו לד"ר גילית שטיינר  Ph.D. נטורופתית ומנהלת  Medi Win – בית-הספר לרפואה משלימה במכללה האקדמית בווינגייט, מרצה ללימודי נטורופתיה ולתזונה הוליסטית ובעלת ותק של 26 שנה בטיפול נטורופתי.

היא מנגישה לנו את הכלים הפרקטיים של הנטורופתיה באמצעות ארבעה כללים שהם כלים שישמרו עלינו בימי הקורונה.

 

1 לאכול מספיק – הימנעו מרעב

"רובנו נמצאים בתת תזונה על בטן מלאה, זאת אומרת שאנחנו אוכלים את כמות הקלוריות הנכונה אך לא את איכות הקלוריות. תת-תזונה לא רק במובן הכמותי של הקלוריות אלא גם במובן האיכותי שלהן. ז"א, אכילת מזון שמספק לגוף ויטמינים, מינרלים, חומצות שומן חשובות, נוגדי חמצון ועוד רכיבים תזונתיים, החשובים לשמירה על בריאותנו. ". גילית מדגישה: "אנשים חושבים על מישהו שאוכל 500 קלוריות, אבל יש גם אנשים שאוכלים רק 2000 קלוריות מתוך 4000 שהם צריכים לאכול לפי המשקל שלהם ועצימות הפעילות הגופנית שהם מבצעים, וזה בעייתי. דיאטות קיצוניות מכניסות את הגוף למצבי סטרס כרונים, כך שרמות הקורטיזול עולות בדם,  וכשזה קורה, המוח מקבל שדר , שאנו במצב חירום.

 

בשונה ממצב חירום אקוטי, הישרדותי (פייט או פלייט), שבו קיימת זרימת דם מוגברת לשרירים וללב ומאפשרת לברוח או לתקוף , במצב של לחץ כרוני, רמות הורמוני הסטרס, הקורטיזול גבוהות ומחלישות את מערכת החיסון.

.

בשילוב הסטרס הרגשי, כתוצאה מהקורונה מצד אחד ותזונה לא מספקת מצד שני או אפילו דילוגים על ארוחות במהלך היום שגורמים לנפילות סוכר – עלולה  להיווצר עלייה של רמות הורמוני הסטרס וזה מחליש את המערכת החיסונית".

 

2 לנצל את הזמן

"עכשיו יש זמן שאפשר לנצל לאכול מסודר, לאכול את המזון הנכון, לשמור על רמות סוכר נכונות בגוף לאורך כל היום, בלי עליות וירידות. החטיפים, הג'אנקים והפחמימות  הפשוטות כגון סוכר, קמח לבן וכו' גורמים לקפיצות האלו ברמות הסוכר. ירידה של רמת הסוכר בדם גורמת לנו לצורך  craving, צורך עז לאוכל ובעיקר לפחמימות (סוכרים), ולכן צריך לנסות ולהימנע ככל שניתן מהמצב הזה, ואם היגענו אליו, לא להתפתות ולאכול את המזונות המכילים את אותן פחמימות פשוטות, אלא להרבות באכילת פחמימות מורכבות, מזונות בעלי תכולת סיבים גבוהה, כמו דגנים מלאים, קטניות, ירקות ופירות בקליפתם ".

 

 

3 לשתות

שתיית אבקת אצת ספירולינה עם מים היא כמו שתיית מולטיויטמינים ומינרלים בשילוב כלורופיל שעוזר לניקוי רעלנים בגוף ומעלה את רמות האנרגיה, מה שיכול לעזור גם בנושא של הליחה והרעלנים, ובכלל לשפר את ההרגשה. במצבי לחץ מערכת העיכול לא פועלת במיטבה ומולטי וויטמינים ומינרלים יכולים לתת מענה של אנרגיה טובה.

 

שייקים ומיצים פחות מומלצים. במיץ תפוזים אמנם יש הרבה וויטמין C אבל איתו סוכר ולכן עדיף לוותר.

 

בלי קשר לקורונה, אני ממליצה עבור ניקוי כבד ולשתות מידי בוקר כוס מים חמימים, חצי לימון סחוט וכפית שמן זית – זה מאזן את רמת החומציות בקיבה, מעולה למצבי צרבת ו משקם את מערכת העיכול,  והכבד".

 

4 הימנעות – מה לא לאכול

"לפעמים הסיטואציה של הלחץ גורמת לאנשים לפנות לפחמימות וסוכרים כדי להתנחם. אנחנו יודעים שהם אלו שמחלישים את המערכת החיסונית. דווקא בימים כאלו צריך להקפיד על תזונה בריאה ונכונה. צריכה מוגברת של סוכרים פשוטים מפחיתה את יכולת המערכת החיסונית. ספיציפית את הלימפוציטים שפועלים כנגד ווירוסים. סוכרים פשוטים וריבוי סוכר ואלכוהול בעייתיים למערכת החיסונית".

צרו קשר עם המכללה האקדמית בוינגייט, בית הספר לרפואה משלימה



    * שדות חובה




    רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו