תרד עם צנוברים ועגבניות
תרד עם צנוברים ועגבניות
מצרכים:
קילו תרד
1/2 כוס צנוברים
1 עגבניה חתוכה לוביות
3 כפות רסק עגבניות
1 בצל בינוני קצוץ
3 שיני שום כתושות
3 כפות שמן זית
מיץ מלימון סחוט
מלח
פלפל
אופן ההכנה:
חממו את השמן וטגנו בו את הבצל עד יזהיב.
הוסיפו את הצנוברים, את העגבניות והשום.
ערבבו ובשלו כ-5 דקות.
שטפו התרד וחתכו אותו לקוביות קטנות, הוסיפו לסיר וערבבו.
צקו לסיר את מיץ הלימון, הוסיפו את רסק עגבניות וכ 1/2 ליטר מים.
תבלו במלח פלפל ובשלו עד לרתיחה. הקטינו את הלהבה וכסו את הסיר למשך כ 15 דקות עד שיבשיל התרד.
מומלץ להגיש עם אורז.
פותנה בחרה להשיק את ספרה החדש באירוע ב"קרן אהבה" לילדי בית איזי שפירא – עמותה המטפלת בילדים ובוגרים עם נכויות ובני משפחותיהם. את הספר ניתן לרכוש ברשתות הספרים המובחרות בעלות של 79 שקלים או בקרן אהבה לילדי בית איזי שפירא בעלות מופחתת של 52 שקלים, כאשר אחוז מהרווחים יועברו כתרומה לעמותה, באמצעות טלפון 03-6178336