LiveWell_Fly
Jeliat_Fly

תה ירוק - טעם הבריאות

מאת: - מטפלת באירוודה - ייעוץ לגבי תזונה, צמחי מרפא וטיפולי מגע ברוח הרפואה ההודית המסורתית. ומנחה סדנאות למתמודדים עם חוסר איזון בבלוטת התריס
מה לדעתכם המשקה הכי פופולארי אחרי מים? קבלו רמז... הנוזל הטעים הזה כבר מזמן אינו נחשב לשחקן משנה לצד כריך או עוגה, כי אם משקה עוצמתי עתיר יתרונות בריאותיים

תמונה: PEXELS

Jeliat_In

מה לדעתכם המשקה הכי פופולארי אחרי מים? קבלו רמז… לא "טעם החיים" אלא "טעם הבריאות" – אותו נוזל חמים בעל עשרות גוונים – התה.  הנוזל הטעים הזה כבר מזמן אינו נחשב לשחקן משנה לצד הכריך או העוגה, כי אם משקה רב עוצמה ועתיר יתרונות בריאותיים.

בין שלל סוגי התה הקיימים כיום בעולם, שמו של התה הירוק יצא למרחוק ונעשה בו שימוש כבר מקדמת דנא בסין (מולדת התה) יפן והודו. וגם בסרי לנקה, בקוריאה ובטאיוואן.

בשונה מתה רגיל, שחור, המיוצר מעלים מיובשים של צמח הקמליה סיננסיס Camellia Sinensis שעברו תסיסה (חימצון) – תה ירוק מיוצר מתה שלא עבר התססה במהלך תהליך העיבוד. לכן הוא מכיל כמות גדולה יותר של נוגדי חימצון ופוליפנולים (פיטוכימיקלים בעלי פעילות נוגדת חימצון).

בעולם קיימים סוגים שונים של תה ירוק, כאשר היוקרתי שבהם הם תה Sencha שפופולארי ביפן. ה Matcha שידוע בתכולת הכלורופיל הגבוהה שבו ועוד.

9 היתרונות הבריאותיים של תה ירוק

מחקרים מראים כי צריכה של תה ירוק על בסיס קבוע, טומנת בחובה שלל השפעות שעשויות להיטיב עם בריאותנו הגופנית והנפשית. יש לו לפחות 9 יתרונות בריאותיים בולטים:

1. מסייע בשיפור זרימת הדם והפחתת רמות הכולסטרול.

ולכן עשוי להועיל במניעת טווח רחב של בעיות לב וכלי דם – החל ביתר לחץ דם וכלה באי ספיקת לב.

2. מסייע בשמירה על רמות סוכר מאוזנות לאורך זמן.

לכן מומלץ לחולי סוכרת.

3. "המרגיע הלאומי" – מסייע להרגעה והקלה על סטרס וחרדות.

זאת הודות לחומצת האמינו  L-theanine. חומצה זו מסייעת גם בשיפור תפקודי המוח ומסוגלת לחצות את מחסום הדם -מוח. ככל הנראה היא מגבירה את פעילות הנוירוטרנסמיטור גאבא. חומצה אמינית זו נחשבת לבעלת השפעה נוגדת חרדה המשפיעה לטובה על מערכת העצבים ואף מסייעת לשינה טובה יותר.

4. מסייע בשמירה על אנרגיה ועירנות לאורך זמן.

לכן יכול להחליף קפה בצורה נהדרת.

5. נמצא כמסייע בשריפת שומן והגברת המטבוליזם.

אצל חלק מהאוכלוסייה.

6. מכיל כמות גדולה של אנטי אוקסידנטים שעשויים להפחית ולמנוע נזק חימצוני לתאים.

לדוגמה פוליפנולים וקטכינים (catechin). תה ירוק עשיר במיוחד ברכיב בשם  Pigallocatechin gallate הידוע בשם EGCG שנחשב לבעל פעילות נוגדת חימצון פי 2 מזו של ה Resveratrol (רזברטרול) – נוגד חימצון חשוב הנמצא בענבים, יין אדום, קקאו, אסאי ועוד המסייע בשמירה על בריאות הלב ומניעת מחלות כלי דם ולב ותהליך ההזדקנות.

7. תכולת הפוליפנולים שבתה מסייעת בהפחתת דלקת.

ויש גם מי שמייחס להם פעילות אנטי סרטנית.

8. מסייע במניעת עששת והתפתחות פלאק על השיניים.

ככל הנראה הודות לתכולת הפלואור שבו.

9. מכיל כמות מזערית של קפאין.

20-45 מ"ג לכוס, בהשוואה לתה שחור למשל, המכיל 50-85 מ"ג תה.
ועם כל הטוב הזה למה להסתפק בשתיית תה רק בעונת החורף? יכולים להנות מכל היתרונות שלו ולהכין לעצמכם כוסות מרעננות של תה ירוק גם לימי הקיץ בשילוב עם צמחים וטעמים כדוגמת נענע ומנטה, לימון ולואיזה, יסמין וכד'.

איך כדאי לשתות את התה?

מומלץ לא להוסיף את שקיק התה לכוס מים רותחים, כדי לא לפגוע ברכיב ה EGCG.

כדאי להוסיף למשקה פרוסת לימון – מקור לויטמין C המקל על ספיגת נוגדי החימצון.

אגב, תה ירוק מכיל ויטמין K, לכן לאנשים הנוטלים אספירין ומדללי דם כדאי להמעיט בצריכתו.

שתו לרוויה!
רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו
  1. נטלי

    מה ז"א "לא להוסיף את שקיק התה לכוס מים רותחים" אז איך להוסיפו?

  2. מיקי

    מצטרפת לשאלה שכבר נשאלה. הרי זה כוס תה לא?

  3. יהושע

    מה הכוונה "לא להוסיף את שקיק התה לכוס מים רותחים"?
    הכוונה לשתות עם מי ברז? או עם מים פושרים?
    לא נראה לי שהתה יייצא מהעלים בכזה מצב…