תבשיל חומוס עם אטריות כוסמת ותה ירוק
מצרכים:
חצי חבילת חומוס קפוא שבושל במים בערך 20 דק'
2 בצלים
2 שיני שום
2 גמבות
שמן זית
חומץ בין יין לבן
כפית גרידת לימון
מלח שחור אטלנטי
חצי כף רוטב סויה
כפית מייפל אורגני
תבלינים: פפריקה, צילי, מלח, כורכום
חצי לימון סחוט
אופן הכנה:
1. חותכים בצל לחתיכות דיי גדולות ומאדים על מחבת כבדה וחמה עם 2 כפות שמן זית, לאחר שמתחיל להיות שחום מוסיפים את המייפל שנותן טעם מעושן ומתקתק, מוסיפים שיני שום קצוצות וקצת מרוטב הסויה. מקפיצים עד לתערובת ריחנית ויפה.
2. מוסיפים רצועות גמבה דקות ממשיכים להקפיץ, מוסיפים חומץ בין יין, גרידת לימון, את התבלינים (לא להתקמצן בתבלינים כי זה הולך להיות בתוך אטריות אח"כ).
3. לשפוך את מיץ הלימון ואת מה שנשאר ברוטב הסויה, מוסיפים מעט מלח שחור ממשיכים להקפיץ ואז שופכים את החומוסים המבושלים.
4. טועמים ומוסיפים תיבול לפי הצורך, מגישים מעל אטריות כוסמת ותה ירוק.
*אטריות אלו שטעמן מצוין אהובות על ילדים ומבוגרים כאחד, משביעות מאוד כיוון שהאינדקס הגליקמי שלהן נמוך. ניתן למצוא בחניות הטבע השונות.