שירבו סגולותינו כרימון - פצצה של בריאות וטעם
בין שלל הפירות הצבעוניים והמגרים, יש אחד שמושך במיוחד את תשומת הלב: הצבע האדום העז והכתר שמתנוסס לא משאירים מקום לספק – מדובר בכוכב. בין אם אתם מהמעריצים של הטעם והמראה של הרימון או לא, חשוב שתדעו שמדובר בפרי שלא ברור לנו כיצד עוד לא הוכתר כסופר פוד בזכות הערכים המרשימים שלו.
אחד משבעה שעומד בפני עצמו: הרימון
כולם בישראל מכירים את הרימון מגיל צעיר, אחרי הכל, מדובר באחד משבעת המינים. אם חלפו הרבה שנים מאז שסיימתם את הלימודים וכבר שכחתם את מעמד העל של הרימון, נשמח לרענן את זכרונכם: "כִּי ה' אֱלֹהֶיךָ, מְבִיאֲךָ אֶל-אֶרֶץ טוֹבָה: אֶרֶץ, נַחֲלֵי מָיִם–עֲיָנֹת וּתְהֹמֹת, יֹצְאִים בַּבִּקְעָה וּבָהָר. אֶרֶץ חִטָּה וּשְׂעֹרָה, וְגֶפֶן וּתְאֵנָה וְרִמּוֹן; אֶרֶץ-זֵית שֶׁמֶן, וּדְבָשׁ." (דברים, ח', ז'-ח'). התנ"ך שייך את הרימון לנבחרת נחשקת ויוקרתית; נחמד לגלות שעד היום הוא נחשב לפרי מוביל בעל סגולות בריאותיות מרשימות.
אינסוף גרגרים ותועלות בריאותיות
גרגרי הרימון עשירים בשלל ערכים תזונתיים:
- ניטרטים – חנקות: הניטריטים משפרים את זרימת הדם וחיוניים לגופנו.
- רכיבים אנטי בקטריאליים: יש ברימון מרכיבים שמסייעים במלחמה בחיידקים מזיקים ואף בפטריות.
- נוגדי חימצון רבי עוצמה: הכירו את הפוניקלגין, נוגד חימצון עם שם לא קליט אך תועלות מוכחות מחקרית, שמעכב תהליכי הזדקנות בצורה מדהימה.
- סיבים תזונתיים: חיוניים לעיכול.
- ויטמינים ומינרלים: הרימון עשיר בויטמין C, אשלגן וכן חומצה פולית.
נוגדי חימצון מרעננים
כולם מדברים על היתרונות של נוגדי חימצון בעיכוב תהליכי הזדקנות (אנטי אייג'ינג) ומניעת מחלות, אבל לא כולם מכירים את הכוכב בשם פוניקלגין – מדובר בנוגד חימצון רב עוצמה ומרוכז שאפשר למצוא במיץ וכן בקליפה של הרימון. זהו פוליפנול נוגד חימצון שהוכח במחקרים כמונע דלקות.
היכולות של הרימון מתרחבות הרבה מעבר למניעת דלקות ולמעשה מדובר בפרי שנלחם בסרטן. מחקרים של אוניברסיטת נאפולי הוכיחו שמיץ הרימון מעכב התפתחו סרטן מסוגים שונים לרבות סרטן השד, סרטן הערמונית ועוד. לא רק שהפרי יכול לבלום את התפתחות הסרטן אלא אף לעודד את המלחמה הפעילה בו.
רימון – החלוץ של נוגדי החימצון
למזלנו, הרימון אינו נוגד החימצון היחיד שזמין לנו כיום. מחקרים מחפשים נוגדי חימצון רבים ואנחנו יכולים להיעזר בעוד מאכלים ומשקאות שמונעים תהליכים חימצון ונלחמים במחלות. עם זאת, כדאי לקחת בחשבון את העוצמה הרבה של הרימון – תוכלו למצוא בו עד פי שלוש נוגדי חימצון לעומת "כוכבים" אחרים: תה ירוק, יין אדום וכן מיץ אוכמניות ידועים כמשקאות עשירים בנוגדי חימצון, אבל אם משווים אותם לרימון, הם מחווירים ביכולות הבריאותיות שלהם.
מניעת מחלות רבות כמספר הגרגרים
זה לא קל לדבר על הרימון, כי כמות המחלות שבהן הוא נלחם היא בלתי נתפסת, הנה כמה מחלות שהמחקרים הוכיחו שהוא מסייע במניעתן:
- טרשת עורקים: הרכיבים ברימון מונעים חימצון של הכולסטרול וכן מאטים את ההצטברות שלו וכך למעשה נמנע תהליך של טרשת עורקים.
- מחלות לב: מחקר שבדק אנשים בעלי סיכון למחלות לב נהנו משיפור בריאותי ניכר אחרי חודש אחד בלבד שבו נעזרו ברימון.
- הורדת לחץ דם: זה יפה וסימבולי לחשוב על צבע הדם של מיץ הרימונים ועל כמה שהוא דומה לדם שזורם בעורקינו ועל ההשפעה המדהימה של הרימונים עליו. בין היתר, צריכת רימונים מסייעת בהורדת לחץ הדם הסיסטולי. מעניין לציין שהמחקרים התמקדו בצריכת מיץ רימונים.
- מלחמה באלצהיימר: מיץ רימונים סייע לנחקרים לשפר את הזיכרון המילולי והחזותי שלהם ונאספים עוד ועוד מחקרים שמצביעים על התועלות שלו בשיפור המצב של חולי אלצהיימר.
גרגרים אדומים שמלאים בחיוניות ועוצמה
כבר סיפרנו על יכולותיו המדהימות של הרימון בשיפור בעיות בלב ובלחץ הדם. שיפור זרימת הדם טוב באופן כללי לבריאותנו אך יש אספקט שהמחקרים אוהבים להתמקד בו: נושא האונות. בעיות בזרימת הדם יכולות לפגוע בתפקוד המיני ולפי מחקרים מהשנים האחרונות, הרימון הוא תרופה טבעית לשיפור התפקוד המיני.
התוצאות מצביעות על שיפור בתחום הזיקפה, בקרב גברים שסבלו מבעיות וגם אם אינכם סובלים באמת מבעיה, שווה להוסיף לתפריט שלכם את האדום-אדום הזה, שיכול לסייע גם בתחום האונות.
מיץ רימון – עדיף על אכילת הפרי?
בין אם אתם נהנים מהחוויה של אכילת הגרגרים או לא, כדאי שתדעו שבניגוד לפירות אחרים, שעלולים לאבד חלק מהערכים כשהופכים אותם למיץ, במקרה של הרימון, המיץ מוסיף המון: גם בקליפת הרימון יש שלל מרכיבים בריאים וסחיטתו מאפשרת ליהנות גם מהערכים התזונתיים שלהם.
בנוסף, קילוף הפרי, או איך שקוראים לו באופן רשמי – פריטת רימון, הוא תהליך מורכב שגוזל זמן ויכול ללכלך את מי שפורט וכן את השיש, לכן הפרי חוסך את כל אלו. מיץ רימון ששווה להכיר הוא מיץ הרימון של קשת, שמעניק לכם 100% בריאות, ללא תוספות מיותרות.