שיקוי מנטה
מאת: פט קרוקר וסוזן איגלס מתוך הספר "להוציא את המיץ" בהוצאת פוקוס
זמן קריאה: < 1 דקה
שיקוי מנטה
מומלץ להגיש מיץ זה, שטעמו מתוק, עם נגיעה קלה של מנטה בכוסות שקופות, כדי שתוכלו לראות כיצד מיץ הענבים שוקע בתחתית הכוס. השתמשו בגבעולי המנטה כמקלות לערבוב הקוקטייל.
אם אתם מתכוונים להשתמש בשאריות הפרי להכנת משקה קפוא, הוציאו ממנו כמה שיותר חתיכות של צמחי המרפא.
חומרים: 3-2 מנות
4 תפוזים קלופים וחתוכים לרבעים
1 חופן עלי מנטה שטופים
6 גבעולים שטופים של מליסה רפואית (או גבעולי עירית)
3 כוסות (750 מ"ל) ענבים סגולים שטופים
1 לימון קלוף וחצוי
אופן ההכנה:
סחטו במסחטת מיץ את התפוזים, המנטה, המליסה הרפואית (או העירית), הענבים והלימון. ערבבו הכול יחד ומזגו לכוסות.



