Jeliat_Fly
Bari15_Fly

שיעול (Cough)

מאת: ד"ר ג'יימס באלך (M.D) וד"ר מארק סטנגלר (N.D)
זמן קריאה: 2 דקות
המלצות לתזונה בריאה בנושא שיעול מתוך "האנציקלופדיה החדשה לריפוי טבעי" מאת ד"ר ג'יימס באלך (M.D) וד"ר מארק סטנגלר (N.D) בהוצאת פוקוס
Bari15_In

מזונות מומלצים

כדי לדלל את הליחה הנוצרת והמופרשת, שתו כוס מים נקיים אחת לשעתיים, במהלך היום.
מרק עוף (מתוצרת בית) מדלל אף הוא את הליחה. תוכלו להוסיף שום וזנגביל כדי לשפר את הטעם ולחזק את המערכת החיסונית.

על מנת להפחית את כמות הכיח, שתו מרק שעורה חם.
בצל יבש הוא תרופה מסורתית ועתיקת יומין הפועלת נגד דלקות. אכלו בצל יבש לעיתים קרובות.

אם אתם סובלים מדלקת סמפונות חיידקית והרופא רשם לכם אנטיביוטיקה, אכלו מדי יום מזונות מוחמצים (לא חלביים) כמו כרוב כבוש או מלפפון חמוץ, כדי לחדש את מלאי "החיידקים הטובים" המסייעים לגופנו להלחם במחלות.

מזונות שיש להימנע מהם

אל תאכלו מזונות שמגבירים את ייצור הליחה בגוף כמו חלב ומוצרי חלב, שוקולד ובננות. הימנעו מאכילת מזונות מעובדים, משומרים, מעובדים או מטוגנים וכן מאכילת מזון קלוקל. הימנעו מאכילת סוכר לבן, מאחר שהוא מחליש את המערכת החיסונית.

המלצות לתזונה בריאה בנושא שיעול מתוך הספר "תרופות סיניות ביתיות" מאת ד"ר ליהוא וואנג בהוצאת פוקוס

כיצד תנהגו בחיי היומיום?

• הרבו בשתיית מים. שתייה של תה ירוק חם מומלצת במיוחד.

מה אסור?

• אל תאכלו מזון נא או קר. הימנעו ממזון עתיר שומן או מתובל. אל תאכלו מאכלים מתוקים או מלוחים מדי. רצוי להימנע ממאכלי ים.

• אל תרבו בנטילה של תרופות נגד שיעול.

• הפסיקו מיד לעשן. הפחיתו את צריכת האלכוהול.

טיפול תזונתי

• אם לקיתם בשיעול מן הסוג החם, שתו מרק העשוי מאגסים ומלוטוס:
המצרכים: 1 אגס אסייני Asian pear (או אגס רגיל), כ-250 גרם שורש לוטוס
30 גרם סוכר.
אופן ההכנה: קלפו את האגס והסירו את החלק המרכזי שלו. הסירו את הבֶּלֶט של הלוטוס. הכינו מהם מיץ באמצעות מסחטת מיצים והוסיפו סוכר. שתו פעם ביום.

• אם לקיתם בשיעול מן הסוג הקר, שתו מרק צנון:
המצרכים: כ-200 גרם צנון דייקון (צנון יפני לבן), 3 גבעולים לבנים של בצל ירוק, 15 גרם ג'ינג'ר.
אופן ההכנה: הניחו בסיר את המצרכים עם 3 כוסות מים ובשלו במשך 5 דקות. שתו פעם ביום.

• אם לקיתם בשיעול מן הסוג היבש, אִכלו אגוזי מלך וגרעיני צנובר עם דבש:
המצרכים: 30 גרם גרעינים של צנובר, 30 גרם אגוזי מלך, 15 מ"ל דבש בהיר.
אופן ההכנה: כִתשו את האגוזים והצנוברים לחתיכות קטנות. ערבבו עם הדבש. אִכלו 7 גרם עם מים חמימים לאחר הארוחה, פעם ביום.

• אם השיעול נמשך זמן רב, אִכלו טופו עם סוכר וג'ינג'ר:
המצרכים: 250 גרם טופו, 60 גרם סוכר, 7 גרם ג'ינג'ר.
אופן ההכנה: הניחו בסיר את המצרכים עם 2 כוסות מים, ובשלו במשך 5 דקות. אִכלו הכול לפני השינה במשך שבוע.

• במקרה של שיעול ממושך, אִכלו ביצים בחומץ:
המצרכים: 70 מ"ל חומץ אורז, 3 ביצים, 30 מ"ל שמן שומשום.
אופן ההכנה: טִרפו את הביצים בשמן, הוסיפו חומץ ובשלו במשך 3 דקות. חלקו ל-2 מנות. אִכלו פעמיים ביום.

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו