SmartKish_Fly
LiveWell_Fly

שושנים עם ממרח חרובים

מאת: ורד שומרוני תזונאית קלינית טבעית
זמן קריאה: < 1 דקה
Jeliat_In

חומרים:

2 כוסות קמח מלא
כף מלח
¾ כוס שמן זית
2 כפות שמרים יבשים
2 כפות סילאן (סירופ תמרים)
2 כפות סוכר חום או דבש
קופסת ממרח חרובים לאפיה

אופן הכנה:

שמים בכלי את השמרים עם מים חמימים עם חצי כפית סוכר ונותנים לשמרים לתסוס.
בינתיים, שמים בקערה את המלח, הקמח, הדבש וסירופ התמרים – מערבבים עם כף מוסיפים את שמן הזית ומערבבים את כל החומרים יחדיו.
מוסיפים את השמרים שהשארנו לתסוס עם כוס מים מתחילים ללוש כשבהדרגה מוסיפים מים חמימים לפי הצורך (כ 2.5כוסות ).
לאחר שלשנו וקיבלנו בצק אחיד ורך ונעים למגע מכסים ומשאירים לתפוח כ-1.5- 2 שעות עד שמכפיל את עצמו.
לאחר שהבצק תפח והוא מוכן לעבודה, מחלקים את הבצק ל-3,4 חלקים.
מרדדים כל חלק, מורחים על כל המשטח ממרח חרובים (או שוקולד או ממרח תמרים…), מגלגלים עד שמתקבל גליל ארוך וכעת חותכים עם סכין חד לרוחב כ-2 ס"מ כל שושנה ומניחים בתבנית אפיה (את הבסיס של השושנה).
מפעילים את התנור על חום של 180 מעלות.
משאירים לתפוח עוד כ-20 דקות ומכניסים לתנור שחומם מראש עד שהשושנים מזהיבות.

 

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו