שוסים צבעוניים: וריאציות על סושי
שוסים צבעוניים: וריאציות על סושי
מצרכים:
1 חציל ארוך ויפה
1 פלפל אדום גדול
1פלפל צהוב
3עלי מנגולד
אבוקדו
1 גזר
בצל ירוק
לימון שלם
מעט מלח
פלפל שחור גרוס טרי
כף שמן זית
הכנה:
שמים בקערה קטנה 1 כף שמן זית + 2 כפות מים. מערבבים היטב.
חותכים חציל לפרוסות בעובי של 1 ס"מ, מורחים כל פרוסה עם תערובת השמן והמים באמצעות מברשת סיליקון.
מטגנים את הפרוסות במחבת גדולה (לא מוסיפים עוד שמן) או קולים בתנור.
קולים את הפלפלים, שלמים, מקלפים ומנקים מגרעינים.
מסירים את הגבעול הלבן מעלי המנגולד וחולטים את העלים למשך דקה.
חותכים גזר למקלות ארוכים ודקים.
חותכים בצל ירוק כנ"ל.
חותכים אבוקדו כנ"ל.
ועכשיו מסדרים:
מעל מחצלת סושי, שמעליה מניחים ניילון נצמד, פורשים ושמים שכבות של:
עלי מנגולד
פרוסות חצילים
פלפלים פרושים
שמים באמצע מקלות גזר, בצל ירוק ואבוקדו
זורים על הכל מעט מלח, מיץ מלימון טרי.
מגלגלים בעדינות ובזהירות. מהדקים תוך כדי גלגול. מקבלים גלילה, עטופה בירוק של עלי המנגולד.
חותכים בזהירות טבעות. הופכים ונהנים מהצבעוניות.
זורים על הכל עוד קצת מיץ לימון וזרזיף של שמן זית.
מסדרים יפה על מגש (אם תצליחו להגיע למגש לפני שזה ייחטף).