שווארמה טבעונית מכוסמת
את המתכון המעולה הזה פיתחתי לפני כשנתיים ומאז הוא מככב אצלנו ואצל מטופליי.
כמה מיתרונות הכוסמת "על קצה המזלג"
יש לשים לב שמדובר בכוסמת ירוקה בלבד, לא בכוסמת שעברה קלייה (חומה)
- 20% חלבון
- הכוסמת מכילה את כל חומצות האמינו שגופנו אינו מסוגל לייצר לבד ועל כן נחשבת חלבון מלא
- קלה לעיכול
- מכילה ברזל וסיבים בשפע, יחד עם כמות מופחתת של שומן
- מתאימה לטבעונים, צמחונים ואוכלי כל
לכן, אני מוצאת לנכון לשלב אותה כחלק טיפולי בתכנית האכילה של מטופליי.
למתכון יש 2 שלבים, אך ההשקעה משתלמת!
למתכוני בריאות נוספים שמחליפים מנות בשריות:
מתכון שווארמה מכוסמת
מצרכים
לשלב הראשון:
2 כוסות (200 מ"ל) כוסמת ירוקה יבשה
2.5 כוסות מים קרים
תיבול: מעט מלח הימלאיה, כפית מכל סוג: פפריקה מתוקה, כורכום, כמון, פלפל שחור גרוס / דק
לשלב השני:
2 בצלים גדולים (סגול ולבן) פרוסים דק
4 עגבניות בשלות פרוסות דק (ניתן לשלב גם עגבניות שרי)
תיבול: מלח הימלאיה, כפית פלפל שחור, כף שטוחה מכל סוג: כורכום, כמון, פפריקה מתוקה ו- 4 כפות שמן זית איכותי.
הוראות הכנה:
להשרות את הכוסמת בקערה עם מים למשך שעתיים / לילה שלם (בימים חמים לאחסן במקרר).
בתום ההשריה, לסנן ולשטוף היטב.
להעביר לבלנדר ביחד עם 2.5 כוסות מים קרים והתבלינים של השלב הראשון ולטחון עד להיווצרות בלילה אחידה.
לחמם מחבת, מומלץ נון סטיק, לחום גבוה.
לשפוך למחבת מצקת מהבלילה, ליצור שכבה אחידה ולהמתין עד לקבלת גוון אחיד.
להפוך לצד השני לכחצי דקה נוספת.
להעביר את הבלינצ'ס שנוצר לצלחת רחבה ולהכין את הבלינצ'ס הבא.
לערום את כל הבלינצ'סים בערמה עד תום הבלילה.
בתום הכנת הבלינצ'סים יש לחתוך את כולם (ביחד) לרצועות דקות / עבות לפי טעמכם האישי כתלות במידת "הבשרניות" אותה אתם מעדיפים.
לרפד תבנית בנייר אפייה משומן במעט שמן זית ולהניח על גבי הנייר את רצועות הבלינצ'ס.
להוסיף את התבלינים של שלב 2 ולערבב היטב (עד לכיסוי מלא).
לפזר מעל התערובת את פרוסות הבצל סגול והבצל לבן ואת פרוסות העגבניות / עגבניות שרי.
לערבב היטב את כל המרכיבים ולאפות למשך כ-20 דקות על 180 מעלות (זהירות לא לייבש, המנה צריכה להיות עסיסית).
לבריאות ובתיאבון!
* אין לראות בנאמר תחליף לייעוץ אישי המותאם למצבך הבריאותי