רירה
הרירה היא סוג של סיב יוצר ג'ל, הנמצא בדרך-כלל בשכבה הפנימית של זרעי הצמח ותפקידו לאגור ולשמור על המים ובכך למנוע את התייבשות הצמח. בתעשיות המזון משמשת הרירה כחומר מייצב, מעבה ומתחלב, אשר יכול להפחית רמות של כולסטרול ושומנים בדם.
הרירה היא סוג של סיב יוצר ג'ל, הנמצא בדרך-כלל בשכבה הפנימית של זרעי הצמח ותפקידו לאגור ולשמור על המים ובכך למנוע את התייבשות הצמח. בתעשיות המזון משמשת הרירה כחומר מייצב, מעבה ומתחלב, אשר יכול להפחית רמות של כולסטרול ושומנים בדם.