רוטב בסיס להעשרת האורז
מאת: אביטל דותן, נטורופטית
זמן קריאה: < 1 דקה
רוטב בסיס להעשרת האורז
מרכיבים:
20 גרם שמן זית מכבישה קרה, 60 גרם כרשה (החלק הלבן), 50 גרם בצל, 40 גרם שורש פטרוזיליה מקולף, 40 גרם שורש סלרי מקולף, 220 גרם תפוח אדמה, 1 ליטר של מים או מרק ירקות צח.
הכנה:
לנקות את הירקות ולחתוך אותם לקוביות קטנות. לאדות את הירקות בעדינות עד להשחמה. להוסיף מים ולבשל את הירקות עד שמתרככים. להוסיף מלח, פלפל ואת מרק הירקות. לערבל הכל בבלנדר עד שמתקבלת תערובת מוקרמת אך יציבה. זהו רוטב בסיס שאפשר להעשיר כיד הדמיון במרכיבים רבים כולל מוצרי חלב. ניתן לאחסן את הרוטב במקרר למספר ימים במיכל סגור.
ערכים תזונתיים ל100 גרם: כ 40 קלוריות, 2.7 גרם שומן, 2.9 גרם פחמימות, 0.7 גרם פרוטאין, 1 גרם סיבים