Nikui_Fly
himalayaKrem_Fly

קרוהן (Crohn's Disease)

מאת: ד"ר ג'יימס באלך (M.D) וד"ר מארק סטנגלר (N.D)
זמן קריאה: 2 דקות
המלצות לתזונה בריאה בנושא קרוהן מתוך "האנציקלופדיה החדשה לריפוי טבעי"
Sunrider_Article

תזונה מומלצת לסובלים ממחלת קרוהן

תזונה נכונה ונבונה חשובה לכולנו. אולם אנשים הלוקים במחלת קרוהן צריכים להקפיד שבעתיים על אכילת ארוחות המכילות את כל הרכיבים התזונתיים החיוניים לגוף. מומלץ לקנות מוצרים טריים (אורגניים, אם אפשר) ולהכין את הארוחות בעצמכם.

חסר בחלבונים שכיח בקרב החולים בקרוהן. מומלץ לשלב בשתיים מהארוחות שלכם במשך היום מזונות המכילים חלבון איכותי כמו עוף והודו (שניזונו ממזון אורגני), קטניות ודגים. תוכלו לאכול גם מוצרי סויה, אם אין לכם רגישות למוצרים אלה.

מרקי ירקות ובשר רזה שתכינו בעצמכם מצוינים מאחר שהם נוזליים וקלים לעיכול. השתמשו במגוון של ירקות טריים ומקורות טובים לחלבון איכותי, כפי שתוארו לעיל. דבר זה חשוב במיוחד בעת התפרצות המחלה.

ללוקים במחלה מומלץ לשתות מיצי ירקות, מאחר שאלה אינם דורשים ממערכת העיכול לעבוד קשה. כמו כן, הרכיבים התזונתיים המצויים בהם נספגים בקלות. שתו מיצי ירקות מדי יום. מיץ כרוב יעיל במיוחד לריפוי כיבים.

אכלו מאכלים מוחמצים כמו רוויון, כרוב כבוש או מלפפון חמוץ. או אם אינכם אלרגיים למוצרי חלב, אכלו מדי יום יוגורט טבעי – לא ממותק – המכיל חיידקים פעילים. חסר ב"חיידקים טובים" במעיים הוא תופעה שכיחה אצל הלוקים במחלת קרוהן.

הקפידו לספק לגופכם כמות מתאימה של נוזלים. שתו לפחות כוס אחת של מים נקיים מדי שעתיים במהלך היום. כך תוכלו לפצות על איבוד המים בעקבות השלשולים ולסייע בוויסות פעולת המעיים.

ומאילו מזונות כדאי להימנע?

קיים קשר הדוק בין צריכה של פחמימות מעובדות לבין מחלת קרוהן. אל תאכלו מוצרים מקמח לבן, אורז לבן וסוכר חום או לבן. כמעט כל המאכלים המוכנים (והמעובדים) מכילים לפחות אחד מהמרכיבים האלה.

מזונות עתירי שומנים רוויים, מוקשים או מוקשים חלקית, יעוררו גירוי במערכת העיכול ויחריפו את השלשול. הימנעו מאכילת בשר אדום וכן מאכילת מזונות מטוגנים או עתירי שמן.

אנשים רבים הסובלים ממחלת קרוהן, סובלים גם מאלרגיות למזון שלא אובחנו. כאשר הם מסלקים את האלרגנים ממזונם, נעלמת פעמים רבות המחלה לחלוטין. כדי לבדוק אם המחלה שלכם היא תוצאה של אלרגיה למזון או למזונות מסוימים, עיינו בערך אלרגיה ורגישות למזון, ובמיוחד בדיאטת האלימינציה המופיעה שם. חלב ומוצרי חלב וחיטה הם אלרגניים שכיחים בקרב אנשים הסובלים ממחלת קרוהן.

היו זהירים באכילת מזונות עתירי סיבים תזונתיים כמו סובין החיטה, מאחר שהוא מעורר אצל חלק מהלוקים במחלה תגובה חריפה. הגדילו בהדרגה את כמות הסיבים התזונתיים בארוחותיכם.

הימנעו מצריכת אלכוהול, קפאין, משקאות ממותקים ומוגזים ומאכלים חריפים. אף שמוצרים אלה לא גורמים למחלת קרוהן, הם מגרים את מערכת העיכול ועלולים להחריף את תסמיני המחלה.

הגבילו את שתיית מיצי הפירות. מיצים אלו מעוררים בדרך כלל גירוי בדרכי העיכול אצל אנשים הלוקים במחלת קרוהן.

 

למידע נוסף, כולל המלצות טיפול נוספות, ראו בספר "האנציקלופדיה החדשה לריפוי טבעי" בהוצאת פוקוס.

 

 

 

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו