קציצות שעועית לבנה וברוקולי
המרכיבים
2 כוסות שעועית לבנה מבושלת
2 שיני שום
2 כוסות חתיכות ברוקולי שטוף (אפשר גם מופשר, חשוב לסחוט ממנו שאריות נוזלים)
2 בצלים קצוצים
1 כף שמן זית
מלח הימלאיה / אטלנטי
פלפל
מעט אגוז מוסקט
מעט קמח חומוס
אופן ההכנה
טוחנים את השעועית והשום במעבד מזון, עד לקבלת ממרח ממש. מעבירים לקערה גדולה.
מכניסים למעבד המזון את הברוקולי וקוצצים דק, לא טחון לגמרי. כדאי בפולסים. מוסיפים לממרח השעועית.
מאדים את הבצל במחבת נון סטיק ובסוף מוסיפים את שמן הזית ל 3 דקות נוספות, ממתינים שיצטנן מעט ומוסיפים לשעועית והברוקולי.
מוסיפים את יתר החומרים, טועמים, מתקנים תיבול אם צריך.
קמח החומוס נועד לאחות את הכל במקרה שצריך (זה תלוי בברוקולי בעיקר ובנוזלים שמכיל)
מכינים קציצות בגודל שאוהבים, מכניסים לתנור בחום בינוני ל 15 עד 20 דקות.
*** אפשר לטחון עם השעועית כוסברה/ עירית/ קצת רוזמרין/ בזיליקום או כל עשב תיבול שאתם אוהבים.
*** אני אוהבת להכין רוטב מכף סילאן טבעי, כפית גדושה חרדל דיז'ון, קצת שמן זית, מים, עירית או בצל ירוק קצוצים וקצת צ'ילי גרוס. פשוט יוצקת מעל לקציצות בהגשה.
לבריאות, איילת בוקר נוה, נטורופתית
ayeletboker@gmail.com