קציצות קינואה עדשים ובטטה
מתכון בריא וטעים להפליא מתוך הספר "נפלאות ההנבטה".
חדשים בהנבטות? עדשים שחורות ניתן להנביט בקלות ובמהירות יחסית, כך שזה רעיון נפלא להתחיל דווקא איתן.
גם קינואה ניתן ומומלץ להנביט! לא בטוחים איך? תוכלו לצפות בהדרכה מפורטת כאן.
למתכונים נוספים של קציצות בריאות:
מתכון קציצות קינואה, עדשים ובטטה
מצרכים:
2 בטטות
כוס עדשים שחורות / חומות מונבטות
כוס קינואה מונבטת
1 בצל
3 שיני שום
רבע כפית אגוז מוסקט
1 כפית מלח
שמן זית
הוראות הכנה:
מקלפים את הבטטות, מבשלים ומועכים לפירה.
מבשלים את העדשים המונבטות כ-5 דקות ומסננים.
מבשלים את הקינואה המונבטת עם כוס מים רותחים כ-5 דקות.
טוחנים במעבד מזון את העדשים עם הבצל, השום והפטרוזיליה.
מערבבים את העדשים הטחונות עם מחית הבטטה ועם הקינואה.
מתבלים ומכניסים למקרר ל-20 דקות.
יוצרים קציצות ומסדרים על גבי תבנית עם נייר אפייה.
אופים בחום בינוני כרבע שעה.
מוציאים מהתנור, ממתינים מספר דקות ומורחים שמן זית על הקציצות.