קציצות כרובית וברוקולי על מצע מג'דרה בורגול
קציצות טבעוניות בריאות ועשירות בטעמים
מצרכים לקציצות:
ראש כרובית
ראש ברוקולי
1 תפוח אדמה גדול
צרור פטרוזיליה קצוצה
3 כפות קורנפלור/ קמח חומוס/ קמח עדשים
מלח פלפל שחור גרוס
שמן לטיגון
מצרכים למג'דרה:
כוס בורגול גס שטוף היטב ומושרה במים.
כוס עדשים שחורות מבושלות
2 בצלים סגולים קצוצים
צרור פטרוזיליה קצוצה
מלח ופלפל שחור גרוס
מצרכים לסלט עגבניות חריף:
2 עגבניות חתוכות לשמניות
חצי פלפל חריף פרוס
חצי צרור כוסברה קצוצה
שמן זית, מיץ מחצי לימון מלח ופלפל שחור גרוס
טחינה
חצי כוס טחינה גולמית
כ 1/4 כוס מים קרים
שן שום כתושה
מעט מיץ לימון
מלח
הכנת המנה
הכנה לקציצות
מבשלים בסיר גדול את פרחי הכרובית, תפוח האדמה והברוקולי עד ריכוך מלא.
מסננים היטב את המים ומועכים עם מזלג למסה מעט גסה.
מוסיפים פטרוזיליה קצוצה, קמח ותבלינים.
טועמים ומתקנים תיבול.
מגלגלים לקציצות ומטגנים בשמן עמוק.
· ניתן גם לאפות בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות מומלץ לרסס היטב את נייר האפייה לפני הנחת הקציצות ואת הקציצות עצמן.
הכנת המג'דרה
מבשלים את העדשים כ 15 דקות מרתיחה, בודקים שהן אלדנטה ומסננים מהמים.
במחבת גדולה מטגנים את הבצל להזהבה ואז מוסיפים את הבורגול, העדשים ועשבי התיבול
מתבלים במלח ופלפל שחור
הכנת סלט עגבניות
בקערה מערבבים את חומרי הסלט ומתבלים בשמן זית, לימון, מלח ופלפל
הכנת טחינה
בקערה מערבבים את חומרי הטחינה- מוסיפים מים אם הטחינה סמיכה מדי.
להגשה
בצלחת הגשה גדולה מסדרים את המג'דרה ואת הקציצות ולצידה מגישים את הסלט עגבניות וטחינה.
המתכון באדיבות רשת קפה ג'ו.