LiveWell_Fly
SmartKish_Fly

קציצות חומוס וכוסמת

מאת: הילה נוה ויפה פרנקל, מתוך הספר "לאכול נכון מהרגע הראשון"
זמן קריאה: < 1 דקה
Jeliat_In

קציצות חומוס וכוסמת

המצרכים לקציצות:

1/2 כוס כוסמת בהירה

 

1/2 כוס קמח חומוס

 

1 גזר גדול מגורר דק

 

1 כף שמן קוקוס

 

כוס כוסברה קצוצה / פטרוזיליה / שמיר

 

1 שן שום כתושה

 

1/4 כפית מלח טבעי, 1/2 כפית כורכום
1/2 כפית כמון, 1/2 כפית פפריקה

 
המצרכים לרוטב:

2 עגבניות מרוסקות

 

1 רסק עגבניות קטן

 

1 כפית שמן זית

 

1 כפית סוכר חום

1 שן שום כתושה

 

1 כוס קוביות דלעת טרייה

 

2 כוסות מים רותחים

1/4 כפית מלח אטלנטי / הימלאיה

1/4 כפית כורכום

1/4 כפית פפריקה

הכנה:

 

   טוחנים את הכוסמת במטחנת קפה עד דק ומערבבים
בקערה עם קמח החומוס.
מוסיפים את שאר חומרי הקציצות, מתבלים
ומערבבים היטב.
מוסיפים מים בהדרגה תוך כדי ערבוב עד לקבלת
עיסה דביקה, הנוחה ליצירת קציצות יציבות.
בסיר רחב, על אש נמוכה, מערבבים את העגבניות
המרוסקות, שמן הזית ורסק העגבניות.
מוסיפים את שאר חומרי הרוטב, מלבד קוביות הדלעת,
מביאים לרתיחה ומקטינים את האש.
בידיים רטובות יוצרים קציצות בגודל כדורי פלאפל
ומניחים בתוך הרוטב. (גובה המים צריך להיות 2/3 מגובה
הקציצה.)
מוסיפים את קוביות הדלעת, מכסים ומבשלים
על אש נמוכה חצי שעה.

 

◄ ניתן לאפות את הקציצות בתנור שחומם מראש
ל-180 מעלות למשך כ-20 דקות ולוותר על הרוטב.

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו