קציצות דגים לבנים וקישוא על קרם שורשים
לא! תזונה קטוגנית היא לא רק בשר.
תמיד נחפש לגוון ולהעשיר את התזונה וכמובן לשמור על יחסים נכונים על הצלחת, הקפדה על כמות הפחמימות ועושר תזונתי.
את המתכון הנהדר הבא לקציצות דגים, אפשר גם להגיש על סלטון ירוק מרענן.
למתכוני דגים נוספים:
לביבות טונה אפויות ומלאות חלבון
מתכוני דגים בריאים (בתחתית הכתבה)
מתכון קציצות דגים על קרם שורשים
לקציצות:
400 גרם פילה דג נקיים מעור ועצמות (מוסר ים, לברק, סלמון)
צרור עלי תרד קצוצים
זוקיני מגורר אחד
עשבי תיבול לבחירה: נענע, עירית, בצל ירוק, ג’ינג’ר
שמן זית לטיגון
לקרם שורשים:
זוקיני חתוך גס
שומר חתוך גס
גבעולי סלרי
250 מ"ל קרם קוקוס AROY-D
כוס וחצי מים
מלח
אופן ההכנה:
מתחילים עם הקרם:
להניח את השורשים בסיר עם מים ולהרתיח,
להוסיף מלח ולתת למים להתאדות עד שליש הסיר.
כשהמים הצטמצמו מוסיפים את קרם הקוקוס ומצמצמים עוד קצת.
מכבים את האש.
מעבירים את השורשים למעבד מזון ומרסקים לעיסה סמיכה.
בודקים, אם המרקם סמיך מדי, מוסיפים מעט מהנוזל בסיר.
במקביל, מכינים את קציצות הדגים:
קוצצים ידנית את הדגים,
מערבבים בקערה את מרכיבי הקציצה ולשים עד שחשים דביקות בתערובת.
צרים קציצות ומטגנים בשמן זית.
להגשה: מניחים כשתי כפות קרם על צלחת ומסדרים מעליו את הקציצות.