מושלם לפסח: קציצות אורז פרא עם ירקות קלויים וירוקים
הפעם נחגוג את פסח עם אוכל בריא במיוחד, שגם הטבעונים מסביב לשולחן יוכלו לזלול בהנאה.
כשף שמתמחה בבישול גורמה ללא גלוטן, משתף אתכם גיל הררי במתכונים הכי טעימים והכי מפתיעים שמתאימים לפסח ולכל השנה.
עוד ממטבחו של גיל הררי:
בישולי השף גיל הררי במשלוח עד הבית
מתכון קציצות אורז פרא
מצרכים
2 כוסות אורז פרא
4 כוסות מים רותחים
2 בטטות חתוכות לקוביות
2 פלפלים קלויים ומקולפים
10 עלי בזיליקום קצוצים
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
4 גבעולי בצל ירוק קצוצים
1 כפית מלח
חצי כפית זרעי כוסברה כתושים
חצי כפית זרעי כמון כתושים
4 כפות טחינה גולמית
אופן ההכנה
מבשלים את האורז עם המים ומעט
מנמיכים את האש, ומבשלים כ 40
האורז צריך להיות קצת דביק.
מקררים את האורז.
מחממים תנור ל 180 מעלות.
טוחנים במעבד מזון את הבטטות
מערבבים עם האורז, מוסיפים את
פורסים נייר אפייה על גבי
יוצרים קציצות בגודל בינוני,
אופים למשך כ15 דקות ומוציאים.
הקציצות מתקשות בחוץ.
לרוטב פלפל בזיליקום וטחינה:
3 פלפלים אדומים אפויים ומקולפים
חצי כוס טחינה גולמית
חצי לימון סחוט
2 כפות עלי בזיליקום
חצי כוס מים
חצי כפית מלח
מכניסים את כל המרכיבים לבלנדר וטוחנים למרקם חלק.
למתכוני בריאות נוספים ללא גלוטן