קינוח תמרים ותבלינים מצופה שוקולד על מקלות קינמון
מאת: איילת בוקר נווה
זמן קריאה: < 1 דקה
המצרכים הדרושים:
כוס קוואקר
חב' תמרים מגולענים – עדיף אורגניים – חתוכה לקוביות גדולות
חצי כוס טחינה גולמית או שקדיה
מעט מים
כחופן אגוזי מלך / פקאן / פיסטוק קצוצים
מעט גרידת תפוז או לימון
כף שטוחה זרעי שומר טחונים
כף שטוחה קינמון
כפית שטוחה ג'ינג'ר יבש
כפית שטוחה זרעי כוסברה טחונים
לציפוי:
100 גר' שוקולד מריר (72%-60% מוצקי קקאו)
2 כפות שמן קוקוס
כף תמצית וניל טבעית
להגשה:
מקלות קינמון קטנים – כמס' הכדורים
אופן ההכנה:
מכניסים את הקוואקר למעבד מזון, טוחנים כדקה ואז מוסיפים את שאר החומרים למעט האגוזים. טוחנים, אפשר להוסיף מעט מים לפי הצורך. לקראת סוף הטחינה מוסיפים את האגוזים. העיסה צריכה להיות נוחה לעיבוד, אם רכה מדי – יש להוסיף קמח מצה או קוואקר.
מעבירים לקערה, יוצרים עיגולים בקוטר 2 ס"מ, אפשר להיעזר בקערית מים ולהרטיב מפעם לפעם את האצבעות. "מלבישים" כל כדור על קצהו של מקל קינמון והופכים לטפיחה קלה על צלחת – ליצירת בסיס
ישר לכדור – כך שנוכל להעמיד את הקינוח עם כדור התמרים למטה.
מקפיאים ל–3 שעות לפחות ואז ממיסים את כל חומרי הציפוי בסיר קטן וטובלים את "ראשי" המקלות
בשוקולד. ממתינים מעט שייקרש ומניחים במגש – שוב להקפאה, הפעם חצי שעה תספיק.
יש להעביר מהמקפיא למקרר כשעה לפני ההגשה.