Thymoquin_Fly
Sunrider_Fly

קינואה עם פטריות

מאת: ציונה מלמן, שפית ומנחת סדנאות בישול בריא
זמן קריאה: 2 דקות
קינואה עם פטריות
himalayaKrem_IN

קינואה הוא זרע מזין וטעים שמגיע בשלושה צבעים: לבן, אדום או שחור. (נמכר גם בתערובת).  אני קונה את הקינואה האדום והלבן, לדעתי האדום טעים במיוחד. אני מערבבת אותם בעצמי, בערך חצי חצי. הקינואה השחור הוא הפריך מכולם.

הכנת קינואה בסיסית:

1. למדוד בכוס את הכמות הרצויה. אני בדרך כלל מכינה 2 כוסות וכך נשאר גם לתבשילים נוספים.

2. להשרות במים בקערה למשך 6 שעות בערך (רצוי), כך הקינואה הופכת יותר מזינה וקלה לעיכול.  בחוסר זמן ניתן להשרות גם פחות שעות.

3. לשטוף היטב במסננת

4. לשים את הקינואה בסיר ולהוסיף כוס מים על כל כוס קינואה.

5. להוסיף כמה עלי דפנה ו 3-4 פלפל אנגלי.  לא להוסיף מלח בשלב זה כי הקינואה תהפוך לקשה, אך ניתן להוסיף תבלינים.

6. להביא לרתיחה ואז מיד להנמיך ללהבה הכי קטנה ולכסות את הסיר.

7. לבשל בערך 14 דקות. לבדוק עם מזלג אם הקינואה מתחילה להידבק בתחתית הסיר.  במידה וכן אז הקינואה מוכנה, אם לא – יש להמשיך לבשל עוד מספר דקות.  קינואה שחור מצריכה מעט יותר זמן בישול.  לערבב את הקינואה במזלג בכדי שתצא אוורירית.  ניתן בשלב זה להוסיף מלח, תבלינים , עשבי תיבול עגבניות מיובשות חתוכות, תרד טרי ועוד.

8. לכסות עם המכסה לעשר דקות נוספות (ללא בישול)

מצרכים:

2 כוסות של קינואה מבושלת
1 בצל, חתוך לשני חצאים ואז לפרוסות דקות
6 או 8 פטריות גדולות, עדיף פורטובלו או מסוג טוב אחר, חתוך לרצועות.
1 פלפל אדום מתוק (גמבה), חתוך לרצועות דקות
2 שיני שום כתוש
מעט שמן קוקוס
1 כפית של זרעוני כוסברה כתושים
חצי כפית של מלח טבעי כגון מלח הימלאיה
1 כפית שמן זית

אופן ההכנה:

"לטגן" את הבצל כ- 5 דקות עד שהוא מתחיל להיות שקוף. אני באופן אישי "מטגנת" רק במים אך ניתן לטגן גם במעט שמן קוקוס בשילוב עם מעט מים. להוסיף את הפטריות ולבשל עוד כ -3 דקות. להוסיף את כל שאר המצרכים חוץ מהשמן זית והקינואה ולבשל עוד כ -5 דקות. לטעום ולהוסיף תבלינים לפי הטעם.
להוסיף את התבשיל לקינואה המוכנה והחמה, להוסיף את השמן זית, ובתאבון!

אפשרויות גיוון:

* להוסיף ירקות כגון ארטישוק ירושלמי, שעועית ירוקה, גזר או קישואים.
*להשתמש בתבלינים שונים כגון עשבי תיבול איטלקיים כמו אורגנו, בזיליקום, או קארי. ניתן להוסיף  צ'ילי טרי או טחון.
*להשתמש בתבלינים טריים קצוצים דק לטעם יותר מעניין וחזק.

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו