קייל מוקפץ כתוספת לדגנים או לקטניות
מאת: סאלי אלבגלי קריקלר
זמן קריאה: < 1 דקה
מצרכים:
צרור קייל חתוך ללא הגבעול
2 בצלים חתוכים
3 שיני שום גרוסות
חופן פטרוזיליה/כוסברה
3 פטריות שמפיניון/שיטאקי או כל סוג אחר לפי בחירה
כף שמן זית/שמן קוקוס
כפית חרדל דיזון
מלח, פלפל
אופן ההכנה:
במחבת (ללא שמן) לאדות בחום את הבצל עד שמתרכך קלות, להוסיף שמן זית, שום ופטריות ולהמשיך להקפיץ כ- 5 דקות, להוסיף את עלי הקייל, ולהמשיך להקפיץ עד שהירוקים מתרככים אך עדין שומרים על צבע ירוק עז, לקראת סיום לערבב כפית חרדל בחצי כוס מים רותחים לשפוך מעל, לערבב קלות, להוסיף את הפטרוזיליה/כוסברה לתבל ולהגיש.
סאלי אלבגלי- קריקלר