פשטידת פטריות מושלמת לפסח - טבעונית וללא גלוטן
פשטידת הפטריות הבאה מעניקה תחושה של מאפה מנחם, אבל למעשה מדובר באופציה מזינה, טעימה ונטולת גלוטן.
בנוסף, בשל היותה טבעונית, היא מתאימה לכולם ומשתלבת נהדר בכל ארוחה.
למתכונים נוספים ללא גלוטן של נעמה רן:
מתכון לפשטידת פטריות מושלמת לפסח
מצרכים ל-6 מנות בתבנית 20*30:
2 בצלים
2 כפות שמן זית
3 סלסלות פטריות
4 שיני שום קצוצות
3-4 עלי מרווה קצוצים
חצי כפית מחטי רוזמרין קצוצות
כפית עלי תימין
מלח, פלפל
שליש כוס פטרוזיליה קצוצה
לבלילה:
300 גרם טופו (חבילה)
כוס חלב סויה / שקדים / אחר
3 כפות קמח תפוחי אדמה / אחר
2 כפות שקדים טחונים
רבע כוס שמן זית
מלח ופלפל, לפי הטעם
אופן הכנה:
קולפים וקוצצים את הבצלים.
מחממים כף שמן זית במחבת גדולה ומטגנים את הבצל על להבה בינונית כ-5 דקות עד תחילת הזהבה.
מעבירים לקערה.
מנקים וקוצצים גס את הפטריות.
מחממים כף שמן נוספת ומטגנים את הפטריות על להבה גבוהה, תוך כדי ערבוב, כ-2 דקות.
מוסיפים את יתר המרכיבים למעט הפטרוזיליה (ולמעט מרכיבי הבלילה) ומטגנים עוד 2 דקות עד שהפטריות מתרככות.
מוסיפים פטרוזיליה ומערבבים.
שמים במעבד מזון את מרכיבי הבלילה וטוחנים לקרם.
מוסיפים לקערה ומערבבים עם תערובת הפטריות.
מעבירים לתבנית משומנת או מרופדת בנייר אפייה ואופים כ-50 דקות בתנור מחומם ל-180 מעלות, עד שהפשטידה מזהיבה ויציבה.
מחפשים עוד מתכונים כשרים לפסח וללא גלוטן? מחפשים פעילות לפסח עם הילדים? פרטים על סדנת אפייה דיגיטלית ללא גלוטן של נעמה רן, שמיועדת לכל המשפחה – בכתבה כאן