פסטה פסטו
מצרכים:
1 חבילה (500 גרם) פסטה מקמח מלא (לא משנה איזה צורה)
2 זוקיני פרוסים לעיגולים
2 כוסות (כ-150 גרם) תפרחות ברוקולי
2 כוסות (כ-200 גרם) תפרחות כרובית
1 חבילה (300 גרם) אספרגוס חתוך לקטעים בגודל נגיסה
2 כוסות (200 גרם) שעועית ירוקה חתוכה
1 כף שמן זית
2 שיני שום פרוסות
לפסטו:
2 כוסות עלי בזיליקום
2 כפות עלי טרגון
1 כוס גבעולי פטרוזיליה או כוסברה
3 שיני שום
1 כוס (כ-140 גרם) צנוברים
1-1/2 כוס שמן זית
גבינת פרמזן (לא הכרחי, אבל מוסיף הרבה)
הכנה:
מבשלים את הפסטה עד לדרגת אל דנטה. מסננים ושומרים בצד עם מעט ממי הבישול. מכינים את הפסטו: מכניסים את כל החומרים למעבד מזון או לבלנדר ומרסקים למחית אחידה. מרתיחים מים בסיר גדול, מכניסים את כל הירקות, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-2 דקות. מסננים. מחממים את השמן במחבת גדולה, ומטגנים את השום כדקה. מוסיפים את הירקות ומקפיצים יחד 2 דקות. מוסיפים את הפסטו ומערבבים היטב. מוסיפים את הפסטה ואם יש צורך גם מעט ממי הבישול ומקפיצים 2 דקות, עד שהפסטה חמה ומכוסה כולה בפסטו.
זהר לוסטיגר בשן