Bari15_Fly
Bari15_Fly

פסטה ברוטב עגבניות להפחתת הסיכון לסרטן הערמונית

מאת: המתכון באדיבות השף אייל שני והאגודה למלחמה בסרטן
זמן קריאה: < 1 דקה
השף אייל שני משתף במתכון טעים וקל, להגברת צריכת העגבניות והליקופן בתזונה שלכם. לדבריו: "מנה אחת ביום מורידה 28% מהסיכון של כולנו לחלות בסרטן הערמונית"

פסטה ברוטב עגבניות להפחתת הסיכון לסרטן הערמונית. צילום: unsplash

Myco_IN

האם ידעתם שעגבנייה עשויה להפחית את הסיכון לסרטן הערמונית?

לפי ההאגודה למלחמה בסרטן, יש עדויות לכך שצריכה מרובה של עגבניות, מבושלות או טריות, יכולה לסייע בהפחתת הסיכון לסוג סרטן זה, השכיח ביותר בקרב גברים בישראל.

השפעה חיובית זו מיוחסת לליקופן, נוגד החמצון העיקרי בעגבניות.

לרגל היום הבין-לאומי למאבק בסרטן הערמונית, השף אייל שני שיתף במתכון לפסטה ברוטב עגבניות.

זאת על מנת לסייע לנו בהגברת הצריכה היומיומית של רכיב מועיל זה.

צפו בסרטון למתכון המלא לפסטה שמפחיתה את הסיכון לסרטן הערמונית:

למתכוני בריאות נוספים שיסייעו להגביר את צריכת העגבניות:

עגבניות ממולאות בקינואה

במיה ברוטב עגבניות

מרק עגבניות עם גריסי פנינה

בנוסף לצריכת עגבניות, האגודה למלחמה בסרטן ממליצה על:

מנכ"ל האגודה למלחמה בסרטן, משה בר חיים, חשף כי מידי חודש מאובחנים בישראל כ-233 חולים חדשים בסרטן הערמונית.

לכן, הוא מעודד גברים בכל גיל לאמץ את ההרגלים הבריאים המפורטים מעלה, ועל ידי כך להפחית משמעותית את הסיכון לחלות בסרטן זה.

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו