SmartKish_Fly
LiveWell_Fly

פלאפל בטטה אפוי

מאת: איילת בוקר נוה תזונאית טבעית ומנחה סדנאות בישול בריא
זמן קריאה: < 1 דקה
Bari15_In

חומרים:

1  כוס חומוס
1  כפית זרעי כוסברה
1  חתיכה קטנה של אצת קומבו
1  בטטה בינונית חתוכה גס
1  בצל גדול חתוך גס
5  שיני שום כתושות
1  כוס עלי כוסברה נקיים
1  כף כמון
1  כפית פפריקה  מתוקה
1  כפית מלח ים (אפשר גם פחות)
חצי כפית אגוז מוסקט מגורד
חצי כפית פפריקה חריפה
2  כפות שמן זית

אופן הכנה:

משרים את החומוס, זרעי הכוסברה והאצה ב – 3 כוסות מים ל – 12 שעות.
מסננים את החומוס (האצה וחלק מזרעי הכוסברה נשארים בחומוס) ומעבירים למעבד מזון טוב.
מוסיפים את שאר החומרים וטוחנים היטב. טועמים טיפה ומתקנים טעם אם צריך.

* יתכן ותאלצו להוסיף מעט מים בשלב הטחינה, זה תלוי בעסיסיות הירקות ובסוג החומוס. אם הוספתם מים, כדאי להוסיף (לאחר שהעיסה טחונה היטב) קצת לחם – החלק הרך של לחם מלא מפורר ביד.

יוצרים קציצות מהעיסה (ביד או בעזרת כף – תלוי במידת הסמיכות של העיסה שלכם) ומסדרים על נייר אפייה בתבנית גדולה.
מכניסים לתנור מחומם מראש – 170 מעלות, אופים כחצי שעה עד 40 דקות.

אפשרות: ב – 5 דקות אפייה האחרונות ניתן למשוח את הפלאפל במעט שמן זית על מנת שיקבלו "טיגון" קצר.

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו