LiveWell_Fly
Bari15_Fly

פיצה על בסיס בצק בטטה

מאת: נעמה רן - בשלנית ומפתחת מתכונים
זמן קריאה: 2 דקות
פיצה טעימה ללא גלוטן? יש כזה דבר! נסו את המתכון הבא...

פיצה על בסיס בצק בטטה. צילום: נעמה רן

SmartKish_In

מקפידים על תזונה בריאה ונטולת גלוטן?

הפיצה הבאה היא במיוחד בשבילכם!

המתכון יכול להתאים גם לצמחונים ולטבעונים, על ידי החלפת הביצה בטחינה גולמית.

למתכוני פיצה בריאים נוספים:

פיצה סיציליאנית טבעונית

פיצת כרובית

פיצה על בסיס טחינה גולמית

מתכון לפיצה על בסיס בצק בטטה

מצרכים:

לבצק:

כוס בטטה מבושלת / אפויה בקליפתה – מעוכה למחית, לאחר שקולפה

1 ביצת חופש אורגנית (ניתן להחליף ב-2 כפות טחינה גולמית)

3/4 כוס קמח תפוחי אדמה

כפית אבקת אפייה

3/4 כוס אגוזי מלך טחונים

חצי כפית מלח

2 כפות שמן זית

אופציונלי: כפית עלי טימין / אורגנו קצוצים

לרוטב עגבניות:

כף שמן זית

1 בצל לבן קצוץ

2 שיני שום קצוצות

1 פחית עגבניות חתוכות דק ללא תוספת סוכר

100 גרם רסק עגבניות

מלח ופלפל, לפי הטעם

אופציונלי: חופן עלי בזיליקום או פטרוזיליה קצוצים

לציפוי:

2/3 כוס פתיתי מוצרלה (אפשר טבעונית)

תוספות שאוהבים (פטריות / זיתים / פלפל או כל תוספת אחרת)

הוראות הכנה:

חממו את התנור ל-200°C.

רפדו תבנית תנור רגילה בנייר אפייה.

ערבבו בקערה את כל רכיבי הבצק לבצק אחיד.

שמנו את הידיים, ושטחו את הבצק על גבי נייר האפייה לעובי של כחצי סנטימטר.

אפו למשך רבע שעה, עד שהבצק מזהיב קצת מלמעלה.

בינתיים, הכינו את רוטב העגבניות:

טגנו את הבצל הקצוץ בכף שמן זית, עד שמזהיב.

לקראת סוף הטיגון הוסיפו גם את שיני השום הקצוצות.

שפכו פנימה את העגבניות החתוכות ורסק העגבניות.

ערבבו היטב ובשלו על להבה בינונית 10-15 דקות, עד שחלק מהנוזלים יתאדו.

הוסיפו מלח, פלפל ובזיליקום / פטרוזיליה, לפי הטעם.

כבו את הלהבה וצננו את הרוטב לטמפרטורת החדר.

הוציאו את הבצק מהתנור וצפו אותו ברוטב העגבניות לאחר שהתקרר (כדי שלא ייספג מידי בבצק).

פזרו מעל את הגבינה וגם את התוספות שבחרתם.

החזירו לתנור ואפו בשליש העליון של התנור למשך 10 דקות נוספות, עד ששולי הבצק יזהיבו והגבינה תימס.

הגישו חם מהתנור!


מחפשים עוד מתכונים ללא גלוטן? פרטים על סדנת אפייה דיגיטלית ללא גלוטן של נעמה רן, שמיועדת לכל המשפחה – בכתבה כאן

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו