Briaa_Nov_Fly
GOODMUV_Fly

פילה דג בתנור - טעים וקל

מאת: גבריאלה חבויניק – נטורופתית והרבליסטית, מנהלת משותפת בקהילת "מפצחות את אתגר גיל המעבר"
זמן קריאה: < 1 דקה
מחפשים מנה אלגנטית, טעימה ומרשימה בלי הרבה עבודה? המתכון הבא הוא הפתרון המושלם. פילה הדג נאפה כשהוא עטוף היטב בנייר אפייה עם ירקות, עשבי תיבול ופרוסות לימון, כך שכל הטעמים נסגרים בפנים והתוצאה - עסיסית וטעימה

פילה דג בתנור - טעים וקל. צילום: 123RF

Briaa_Nov_IN

לא תמיד יש לנו כוח לעמוד שעות במטבח, אז פילה דג זה פתרון נהדר לארוחה.

פשוט עוטפים את הדג עם ירקות ותיבול בנייר אפייה, מכניסים לתנור ל-20 דקות ו… נותנים לקסם לקרות.

כעבור רבע שעה יוצאת מנה עסיסית, מזינה ומלאה בטעמים, בלי מאמץ מיותר.

המתכון המלא מחכה לכם למטה.

למתכוני בריאות נוספים על בסיס דגים:

קבב דג על מקל קינמון

קציצות דגים לבנים וקישוא על קרם שורשים

קדרת דגים עם פסטו

מתכון לפילה דג בתנור – טעים וקל

מצרכים:

פילה דג לבחירתכם

עגבנייה

לימון

בצל סגול

שן שום

שמן זית איכותי

מלח ופלפל, לפי הטעם

עלי רוזמרין

הוראות הכנה:

הניחו את הדג בנייר אפייה, מרחו במעט שמן זית מתובל בשום כתוש, מלח ופלפל.

חתכו את הבצל, העגבנייה והלימון לפרוסות דקות.

הניחו מעל הדג את פרוסות הבצל, העגבנייה והלימון ופזרו עלי רוזמרין.

סגרו היטב בנייר האפייה ואפו ב-200°C למשך 15-20 דקות, עד שהדג מבושל, אך עדיין עסיסי.

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו