Bari15_Fly
Bari15_Fly

פודינג שוקולד טבעוני

מאת: טניה מן
זמן קריאה: < 1 דקה
Bari15_In

פודינג שוקולד טבעוני

 

כמות- 6 כוסות מלאות או 12 מלאות עד החצי.

מצרכים:

4 כוסות חלב שקדים
9 כפות אבקת קקאו
1/4  כוס + 2 כפות  אגאר אגאר
1/2 כוס מים + 3 כפות קוזו
1+ 1/4 כוסות סירופ מייפל
כף תמצית וניל
3 כפות חמאת קשיו
קמצוץ מלח
– אם רוצים מומלץ למי שאוהב להוסיף 1-2 כפות ברנדי בשלב הסופי

 

אופן הכנה:

1. מכניסים לסיר קטן /ביננוי 4 כוסות חלב עם האגאר ומשרים למשך 10 דקות ( מזרז את המסת האגאר בזמן הבישול)
2. מוסיפים קקאו וקמצוץ מלח ומבשים על אש בינונית כ 20 דקות עד שפתיתי האגאר נמסים לגמרי.
3. בקערה קטנה נפרדת מכניסים 3 כפות קוזו עם 1/2 כוס מים ומערבבים.
4. מוסיפים את המים עם הקוזו לסיר עם החלב, מערבבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה וממשיכים לבשל  כדקה עד שהתערובת נהיית סמיכה.
5. מוסיפים מייפל ווניל וממשיכים לבשל כ 3 דקות נוספות. מורידים את הסיר מהאש.
6. מוציאים 3 כפות מהנוזל החם ומערבבים עם חמאת הקשיו לריכוכה. מוסיפים את חמאת הקשיו המרוככת לסיר החם ומערבבים.
7. שופכים  את התערובת מהסיר לתבנית רחבה ונותנים לתערובת להתקרר בצד עד לקבלת מרקם של ג'לי.
8. מעבירים את הגלי שנוצר מהתבנית למעבד מזון וטוחנים עד שמתקבלת תערובת קרמית, אפשר בשלב זה להוסיף כף או 2 כפות ברנדי לתערובת.
זהו המוס מוכן עכשיו רק נשאר להעביר את המוס לכוסות ולהניח במקרר עד להגשה.

 

טניה מן,
Natural Gourmet Institute- for food and health. Manhattan NY

 

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו