LiveWell_Fly
Jeliat_Fly

עראיס לברק עם טחינה ועמבה

מאת: המתכון באדיבות טחינה "טורקיז"
זמן קריאה: < 1 דקה
הדגים העשירים באומגה 3 והטחינה המלאה בסידן וברזל מתחברים יחד למנת עראיס מפנקת שתשמח את כל המשפחה

עראיס לברק עם טחינה ועמבה. צילום: הדס ניצן

SmartKish_In

מתכון עראיס קל להכנה שמוכיח שאוכל בריא יכול להיות גם מענג ומשביע.

פיתות מקמח מלא ממולאות בתערובת דגים ארומטית, נאפות בתנור עד להזהבה מושלמת, ומעליהן רוטב טחינה עמבה שמשדרג כל ביס.

מנה עשירה בטעמים וקלה להכנה שתעשה טוב גם לגוף וגם לנשמה.

למתכוני בריאות נוספים עם דגים:

קבב דג על מקל קינמון

קציצות דגים לבנים וקישוא על קרם שורשים

לביבות טונה אפויות ומלאות חלבון

מתכון לעראיס לברק עם טחינה ועמבה

מצרכים ל-8 מנות:

4 פיתות מקמח מלא

2 יחידות של דג לברק נקי וטחון

שן שום

בצל קטן

חופן פטרוזיליה

חצי כפית סומק

גרידה מלימון אחד

רבע כוס של שמן זית

פלפל ומלח, לפי הטעם

לרוטב הטחינה:

רבע כוס טחינה גולמית

2 כפיות עמבה

קורט מלח

חצי כוס מים

מומלץ להגשה: עגבניות מרוסקות

הוראות הכנה:

מחממים את התנור ל-200 מעלות.

חוצים כל פיתה לשני חצאים.

קוצצים דק את הבצל ואת הפטרוזיליה, כותשים את השום ומערבבים אותם היטב עם הלברק הטחון, גרידת הלימון והתבלינים: סומק, פלפל ומלח.

ממלאים כל חצי פיתה בתערובת הלברק, ומושחים אותה בשמן זית.

מסדרים את כל חצאי הפיתות בתבנית ומכניסים לתנור החם עד שהן מזהיבות בצד אחד.

הופכים אותן לצד השני, ומחכים כ-3 דקות נוספות עד שגם הוא מזהיב.

בינתיים מערבבים היטב בקערה את הטחינה הגולמית עם המלח והמים.

מוסיפים את העמבה וממשיכים לערבב עד לאיחוד.

מזלפים את רוטב הטחינה מעל הפיתות ומגישים חם.

את הטחינה שנשארה מעבירים לקעריות ומגישים לצד המנה.

מומלץ להגיש גם עם עגבניות מרוסקות בצד.

הצעת הגשה לעראיס. צילום: הדס ניצן

הצעת הגשה לעראיס. צילום: הדס ניצן

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו