עראיס לברק עם טחינה ועמבה
מתכון עראיס קל להכנה שמוכיח שאוכל בריא יכול להיות גם מענג ומשביע.
פיתות מקמח מלא ממולאות בתערובת דגים ארומטית, נאפות בתנור עד להזהבה מושלמת, ומעליהן רוטב טחינה עמבה שמשדרג כל ביס.
מנה עשירה בטעמים וקלה להכנה שתעשה טוב גם לגוף וגם לנשמה.
למתכוני בריאות נוספים עם דגים:
קציצות דגים לבנים וקישוא על קרם שורשים
לביבות טונה אפויות ומלאות חלבון
מתכון לעראיס לברק עם טחינה ועמבה
מצרכים ל-8 מנות:
4 פיתות מקמח מלא
2 יחידות של דג לברק נקי וטחון
שן שום
בצל קטן
חופן פטרוזיליה
חצי כפית סומק
גרידה מלימון אחד
רבע כוס של שמן זית
פלפל ומלח, לפי הטעם
לרוטב הטחינה:
רבע כוס טחינה גולמית
2 כפיות עמבה
קורט מלח
חצי כוס מים
מומלץ להגשה: עגבניות מרוסקות
הוראות הכנה:
מחממים את התנור ל-200 מעלות.
חוצים כל פיתה לשני חצאים.
קוצצים דק את הבצל ואת הפטרוזיליה, כותשים את השום ומערבבים אותם היטב עם הלברק הטחון, גרידת הלימון והתבלינים: סומק, פלפל ומלח.
ממלאים כל חצי פיתה בתערובת הלברק, ומושחים אותה בשמן זית.
מסדרים את כל חצאי הפיתות בתבנית ומכניסים לתנור החם עד שהן מזהיבות בצד אחד.
הופכים אותן לצד השני, ומחכים כ-3 דקות נוספות עד שגם הוא מזהיב.
בינתיים מערבבים היטב בקערה את הטחינה הגולמית עם המלח והמים.
מוסיפים את העמבה וממשיכים לערבב עד לאיחוד.
מזלפים את רוטב הטחינה מעל הפיתות ומגישים חם.
את הטחינה שנשארה מעבירים לקעריות ומגישים לצד המנה.
מומלץ להגיש גם עם עגבניות מרוסקות בצד.