עוד סיבה לכרכום
הכרכום כבר אלפי שנים זוכה למוניטין של צמח תבלין וריפוי רב מעלות וסגולות. ברפואה האיורוודית, הרפואה ההודית העתיקה, הוא נחשב לאחד הצמחים המובילים ומשמש לניקוי וטיהור הדם, לטיפול בפצעים, במחלות עיכול, במחלות נשימה, לטיפול בדלקות, לשיפור כללי של מראה העור ועוד שלל אינדיקציות. כלות הודיות לפני חתונתן מורחות על גופן כרכום, שנותן להן מראה בוהק ויפה. גם ברפואה הסינית עושים שימוש בכרכום, שם הוא משמש כצמח מחזק ומניע את הדם.
מחקרים מודרניים רבים נעשו אודות הכרכום בעשורים האחרונים, שאיששו את המעלות שיוחסו לו במהלך השנים. מחקר אחרון שהתפרסם בימים אלה חושף סגולה נוספת של התבלין הכתום והפוטנטי הזה. צמח הכורכום, או ליתר דיוק רכיב בצמח הכרכום בשם CNB-001 נמצא כמתקן ברמה המולקולרית נזק שנגרם לאחר שבץ.
שבץ הוא מצב שבו דם אינו מגיע למוח. כידוע, מספיקות מספר שניות של חוסר אספקת דם למוח על מנת שייגרמו בגוף תהליכים בלתי הפיכים שסופם שיתוק או מוות קליני. הרכיב שנמצא פעיל בכרכום מסייע לתקן את הנזק שנגרם מאי אספקת החמצן, על ידי כך שהוא משפיע על המנגנון שאחראי על רגנרציה של נוירונים במוח.
אין בזאת כמובן להמליץ למי שחוטף שבץ לאכול כרכום במקום לצלצל לאמבולנס ולהגיע במהרה לחדר מיון.
ויש כמובן עוד סיבות רבות מדוע להוסיף כרכום לדיאטה השוטפת, או אפילו לצרוך אותו בקפסולות. מחקרים שנעשו בעשור האחרון מצאו כי הכרכום משפר תהליכי עיכול (ומצוין למחלת קרוהן), ממריץ ומנקה כבד, מטהר דם, מזרז החלמה של פצעים, טוב למחלות עור כמו פסוריאזיס עליה ניתן לקרוא כאן, ולמצבי סרטן שונים.
איך צורכים כרכום? כמובן בדיאטה, בתבשילי ירקות, בתבשילי אורז למיניהם, וכאמור – גם בקפסולות. מרק ירקות הוא הזדמנות טובה להשתמש בשפע כרכום, שגם נותן למרק צבע כתום עסיסי.