עוגת תפוחים לראש השנה
פאי תפוחים של משפחת הנדל (תבנית עגולה 26)
3 תפוחי גרני סמיט קלופים וחתוכים לפרוסות
3 כפות יין אדום / רום
3 ביצים אורגניות
⅔ כוס קמח קוקוס
⅔ כוס קמח שקדים
⅔ כוס קמח טפיוקה
1 כוס שמן קוקוס מכבישה קרה / palm shortening
1 כוס מייפל אמיתי / סוכר קוקוס טבעי
מעט תמצית וניל אמיתית
1 כפית קינמון
קורט מלח אטלנטי
1/2 כפית סודה לשתיה
1 כפית אבקת אפיה ללא גלוטן (לא חובה, אני לא שמה כי יש בה תירס תמיד)
הכנה –
מחממים תנור ל- 180 מעלות. משרים את התפוחים הפרוסים והקלופים ביין אדום / רום וקינמון למשך 30 דקות (עדיף 1 שעה+ ). מכינים את הבלילה: מערבבים את הקמחים עם המלח, הקינמון, תמצית וניל, שומן מומס, 1 כוס סוכר קוקוס, 1/2 כפית סודה לשתיה, מוסיפים 3 ביצים מערבלים לבלילה.. מסדרים את התפוחים בתבנית פאי גדולה בפרוסות (כמו לטארט טאטן). אופים רק את התפוחים בתנור למשך 15 דקות, מקררים. שופכים מעל את הבלילה ואופים עוד 40 דקות.מקררים והופכים את העוגה על צלחת רחבה.