עוגת שמרים שוקולד
עוגת שמרים שוקולד
בצק:
250 גרם קמח מלא 70%
40 גרם סוכר
85 גרם חלב צמחי
1.5 גרם מלח
7 גרם שמרים יבשים
40 גרם רסק תפוחים
45 גרם שמן קוקוס
לשים בבלנדר עם וו לישה לשבע דקות לפחות, הבצק צריך להיות מעט רטוב ודביק. אם יבש מידי להוסיף עוד טיפה חלב בזהירות.
נותנים לתפוח במקום חמים עד להכפלת הנפח, לוקח לפחות שעה.
מלית:
100 גרם שוקולד מריר 60% ומעלה
5 כפות חלב סויה
להמיס ביחד במיקרו למשך דקה (לא יותר שלא יישרף השוקולד).
לשים שוב ללישה קצרה על משטח מקומח, ומרדדים לעובי של חצי סנטימטר. מורחים את המלית, ומשאירים שוליים של סנטימטר ללא מלית שיהיה נוח לגלגל. מגלגלים לגלילה, וחותכים עיגולים בעובי של שניים שלושה סנטימטרים. מסדרים אותם בתבנית כשהחלק עם המילוי פונה למעלה. נותנים לעוגה לתפוח שוב כעשר חמש עשרה דקות. מכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות ל20-25 דקות עד שמשחים. מייד כשהעוגה יוצאת משקים בסירופ חמים של חלב צמחי וסוכר ביחס זהה (צריך בערך רבע כוס חלב ורבע כוס סוכר) שבושלו יחד עד שהסוכר נמס.