עוגת פרג ללא שמן וללא גלוטן
מאת: אפרת נבון כהן
זמן קריאה: < 1 דקה
עוגת פרג ללא שמן וללא גלוטן
רכיבים (12 מנות):
5 ביצים אורגניות.
קורט מלח הימלאיה.
350 גרם פרג טחון טרי.
חצי כוס סירופ מייפל
5 כפות רסק תפוחי עץ (אפשר לגרר ידנית).
5 כפות שקדים טחונים למרקם של קמח.
כף תמצית וניל טבעית.
200 מ"ל יוגורט עיזים טבעי 3%.
אופציונלי: חצי כוס צימוקים אורגנים או שברי שוקולד מריר 70%
אופן ההכנה:
1. מקציפים ביצים לא מופרדות עם סירופ מייפל ומלח 10 (!) דקות.
2. מוסיפים בעדינות ובהדרגה את יתר החומרים ומערבבים לאט.
3. שמים בשתי תבניות מאורכות מרופדות בנייר אפיה.
4. אופים בחום של 160 מעלות 30-35 דקות. זהירות לא לייבש!
* ניתן להניח בתבניות אישיות ואז זמן האפיה מתקצר ל 15- 20 דקות.
אפרת נבון- כהן