עוגת לימון קוקוס מחיטה מלאה
מאת: נטלי שוינקלשטיין, נטורופתית
זמן קריאה: < 1 דקה
ערכים תזונתיים:
סיבים תזונתיים, גלוקוז, אשלגן, סידן.
למה זה טוב?
להמתיק את הנפש
מצרכים לעוגה אחת ארוכה:
2 כוסות קמח מחיטה מלאה
כוס סוכר דמררה
שליש כוס שמן קנולה מכבישה קרה
2 לימונים סחוטים
1 קליפה מלימון מגורדת
חצי חבילה אבקת אפייה
1 כוס מים
רבע כוס קרם קוקוס
3 כפות זרעי פשתן שלמים
מעט תמצית וניל איכותית
5 כפות שבבי קוקוס
לסירופ:
חצי כוס מים
3 כפות סוכר
חצי לימון סחוט
הוראות הכנה:
1. לחמם תנור מראש ל-190 מעלות.
2. לטחון את זרעי הפשתן עם מים. לערבב את כל המרכיבים יחד כולל זרעי הפשתן והמים.
3. לשמן תבנית ולהכניס לתנור למשך 45 דקות או עד שהקיסם יוצא יבש.
4. לחמם את הסירופ עד שהסוכר נמס.
5. כשהעוגה מוכנה לחורר אותה לאורכה עם קיסמים ואז לזלוף את הסירופ ומעל את שבבי הקוקוס.
בתאבון!